Σάλος με τις αδιανόητες εικόνες με τους τουρίστες στον Μπάλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ κάνουν οι αδιανόητες εικόνες στα Χανιά με τουρίστες να βουτάνε μέχρι τον λαιμό στο νερό προκειμένου να αποβιβαστούν στην διάσημη παραλία του Μπάλου.

mpalo 1

Μάλιστα, τουρίστες μιλούν στα τοπικά μέσα οργισμένοι λέγοντας ότι «Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας» και ότι «οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

mpalos

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε απαγορεύσει την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για την αποβίβαση και την επιβίβαση των τουριστών, προκειμένου να προστατευθεί από τις ορδές κόσμου το φυσικό τοπίο. Ωστόσο, οι εικόνες αυτές οδήγησαν στην ανάκληση της απόφασης και την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί πλωτή εξέδρα.

ploti2 bd3cb

Εύστοχα κανείς μπορεί να αναρωτηθεί, πώς θα επιτευχθεί η προστασία αυτού του μαγευτικού τοπίου χωρίς να γίνουμε ξανά διεθνώς ρεζίλι;

Διεθνώς ρεζίλι έγινε για ακόμη μια φορά η χώρα μας καθώς έχουν κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου και όχι μόνο οι εικόνες ντροπής από την παραλία του Μπάλου στα Χανιά, όπου οι τουρίστες αποβιβάζονται από το καράβι στην μέση της θάλασσας και χρειάζεται να περπατούν με το νερό μέχρι το λαιμό ώστε να φτάσουν στην ακτή.

Μάλιστα η βρετανική Daily Mail έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «A Greek Tragedy» που σημαίνει «Μια Ελληνική τραγωδία»!

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

balos2

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων πως η ειδυλλιακή βόλτα με το πλοίο μετατρέπεται σε χάος όταν οι παραθεριστές αναγκάζονται να αποβιβαστούν και να περπατήσουν στο νερό με τις αποσκευές τους. Παράλληλα, τονίζεται πως αξιωματούχοι απαγορεύουν τη χρήση πλωτής πλατφόρμας αλλά μετά τις εικόνες που κυκλοφόρησαν συμφώνησαν να εγκαταστήσουν μια πλατφόρμα την επόμενη εβδομάδα.

«Η πλατφόρμα θα βοηθούσε τους επιβάτες να αποβιβαστούν πιο απλά, αντ’ ‘αυτού, τουρίστες όλων των ηλικιών αναγκάζονται να κολυμπήσουν για να κατέβουν από το πλοίο και να φτάσουν στη στεριά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να παραμείνουν στο πλοίο καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν στην ακτή», γράφει η Daily Mail.

«Ο λόγος για τον οποίο οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το πλοίο παραμένει άγνωστος», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

balos1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ