Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Όρμπαν βλέπει στο πρόσωπο του Ερντογάν τον ιδανικό μεσολαβητή για συμφωνία ειρήνης Ρωσίας- Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν,  δήλωσε ότι πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μόνος επιτυχημένος πολιτικός που μπορεί να κάνει μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πρόσθεσε, ότι η Τουρκία έχει αποδειχθεί απαραίτητος παράγοντας για τη διασφάλιση της ειρήνης από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την τουρκική Ensonhaber, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επαίνεσε τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ο Όρμπαν, ο οποίος επισκέφτηκε την Ουκρανία, στη συνέχεια τη Ρωσία και την Κίνα μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα του και χαρακτήρισε αυτές τις επαφές «ειρηνευτική αποστολή», σημείωσε ότι συνέχισε αυτή την αποστολή συναντώντας τον Ερντογάν κατά τις επαφές του στην Ουάσιγκτον.

Ο Όρμπαν τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έχει φτάσει σε πολύ πιο βάναυσο επίπεδο, συζητήθηκε κατά τη διμερή συνάντηση και ότι είναι αναπόφευκτο να χρειαστούν ειρήνη και ειρηνευτική πρωτοβουλία για να τερματιστούν τα δεινά εκεί.

«Ο Ερντογάν είναι ο μόνος επιτυχημένος πολιτικός που μπορεί να κάνει συμφωνίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία»

 «Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν απαραίτητος παράγοντας για τη διασφάλιση της ειρήνης κατά τη διάρκεια του πολέμου», είπε ο Όρμπαν, «Ο Ερντογάν είναι ο μόνος επιτυχημένος πολιτικός που μπόρεσε να συνάψει μια συμφωνία σιτηρών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ζήτησα από τον Ερντογάν να στηρίξει την ειρηνευτική αποστολή που εκτελούμε ».

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι τα αντιμαχόμενα μέρη παραμένουν σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αλλά εάν οι φίλοι της ειρήνης ενώσουν τις δυνάμεις τους, το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει προς την ειρήνη.

%CE%9F %CE%8C%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD %CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9 %CF%83%CF%84%CE%BF %CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%95%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD %CF%84%CE%BF%CE%BD %CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C %CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%AE %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1 %CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82 %CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

kormany.hu

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουγγρικής «kormany», ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε:

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ουγγαρίας στην ΕΕ, η Ουγγαρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εκσυγχρονίσει την τελωνειακή ένωση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και θα στηρίξει επίσης την Τουρκία στην απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα.

Μιλώντας για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε: ο τζίρος των εμπορικών αγαθών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία περισσότερα από 10 χρόνια, 500 τουρκικές εταιρείες εργάζονται στην Ουγγαρία και 100 ουγγρικές εταιρείες στην Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές επενδύσεις στην Ουγγαρία αυξάνονται συνεχώς, τόσο σε αριθμό όσο και σε αξία, και έχουν επεκταθεί σε νέους τομείς, επομένως έχουν συνάψει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και τη στρατιωτική βιομηχανία, μεταξύ άλλων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ