Τελος εποχής στο Ελληνικο τραγουδι: Έσβησε αθορυβα στα 83 του χρόνια ένας απο τους πιο αγαπημένους μας καλλιτέχνες που αγάπησε όλη η Ελλάδα, ο Γιαννης Κατσάμπας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχαιρετούμε τον Γιάννη Κατσάμπα από τα θρυλικά Κατσαμπάκια που όρισαν ολόκληρη εποχή για τη διασκέδαση στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης και ο μικρότερος αδερφός του, ο Γιώργος Κατσάμπας, υπήρξαν αυτοδίδακτοι δεξιοτέχνες της κιθάρας και του μπουζουκιού, όπως και μεγάλοι γνώστες της λατινοαμερικανικής μουσικής. Άφησαν πραγματικά έξοχους δίσκους και, ευτυχώς, αρκετές εμφανίσεις στον ελληνικό λαϊκό κινηματογράφο των δεκαετιών 1960 και ’70.

Ποιος να παρηγορήσει σήμερα τον Γιώργο που έχασε το έτερον του ήμισυ μετά από τόσες δεκαετίες κοινής καλλιτεχνικής πορείας; Ο Γιάννης Κατσάμπας ήταν 83 ετών. Καλό του ταξίδι μες στο χάος του σύμπαντος.

Τέλος εποχής. Τα θρυλικά Κατσαμπάκια δεν είναι πια μαζί, αλλά ο μύθος τους παραμένει άσβεστος. Ο τραγουδιστής Γιάννης Κατσάμπας, πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, τον τραγουδιστή Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησαν το 1955 το συγκρότημα “Αδελφοί Κατσάμπα”, γνωστοί ‘εκτοτε και ως Κατσαμπάκια. Ένα δίδυμο, ένα ντουέτο αχώριστο στη ζωή και στα μουσικά/καλλιτεχνικά δρώμενα.

Εμφανίστηκαν σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου, αλλά κι αργότερα σε σίριαλ στην τηλεόραση, πάντα ως τραγουδιστές, διασκευάζοντας και γνωστά κομμάτια με το χαρακτηριστικό στυλ σε γιορτινό ρυθμό, πάντα με το κέφι και την χαρά της διασκέδασης, του χορού. Το 1963 έπαιξαν και στο ξένο φιλμ “Fun in Acapulco ” (ξεφάντωμα στο Μεξικό), με τον θρυλικό «βασιλιά», Έλβις Πρίσλεϊ.

elvis presley katsampa giannis

Fvtkc CXwAMm5IT

pou vrisketai shmara katsampa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ