Spiegel: Ο «ρωσικός» πύραυλος που χτύπησε το νοσοκομείων παίδων στο Κίεβο είχε εξαρτήματα δυτικών χωρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ οι δυτικές χώρες έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία για επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο με πυραυλικό χτύπημα, τώρα, μετά την έρευνα των υπολειμμάτων του πυραύλου διαπιστώνεται ότι έχει δυτικά στοιχεία.

Το γερμανικό Spiegel σε σημερινό του άρθρο γράφει «Δυτικά εξαρτήματα σε ρωσικό τύπο πυραύλων κρουζ» και συνεχίζει:

«Ο ρωσικός πύραυλος κρουζ που έπληξε ένα νοσοκομείο παίδων του Κιέβου μπορεί να περιείχε δυτικά εξαρτήματα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι Financial Times. Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για εξαρτήματα διπλής χρήσης».

Οι εικόνες του μερικώς κατεστραμμένου Νοσοκομείου Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο έχουν προκαλέσει παγκόσμια οργή. Τώρα αποδεικνύεται ότι ο τύπος του ρωσικού πυραύλου κρουζ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση προφανώς περιέχει ορισμένα εξαρτήματα δυτικής κατασκευής.

 Αυτό προκύπτει από μια έκθεση των Financial Times  (“FT”), η οποία βασίζεται σε δηλώσεις ειδικών όπλων και Ουκρανών αξιωματούχων.

Κατά συνέπεια, ο πύραυλος ήταν ένας πύραυλος κρουζ Ch-101. Για την παραγωγή του προηγμένου πυραύλου κρουζ, η Μόσχα βασίζεται σε εξαρτήματα από δυτικές χώρες, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η έκθεση. Η παραγωγή αυτού του τύπου όπλου έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί στη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία .

Για να μην αφαιρεθεί η αφήγηση περί ρωσικής επίθεσης…

Συνεχίζει το γερμανικό δημοσίευμα:

Αν και οι κυρώσεις έχουν αποκόψει τη Ρωσία από ορισμένα προηγμένα στοιχεία, το Κρεμλίνο βασίζεται στα λεγόμενα αγαθά διπλής χρήσης – όπως οι μικροεπεξεργαστές που δεν προορίζονται για στρατιωτική χρήση.

Σύμφωνα με μια ουκρανική ανάλυση, η δυτική τεχνολογία βρέθηκε σε ένα Ch-101 που εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο – συνολικά 16 ηλεκτρονικά εξαρτήματα δυτικής κατασκευής.

Δύο από τα εξαρτήματα ήταν επώνυμα με την ελβετική εταιρεία STMicroelectronics, ενώ τα άλλα προέρχονταν από κατασκευαστές τσιπ των ΗΠΑ όπως η Texas Instruments , η Analog Devices και η Intel . Τέτοια προϊόντα προορίζονται κυρίως για μη στρατιωτική χρήση, και μερικά είναι ακόμη και αρκετά παλιά.

Μια ανάλυση των FT έδειξε ότι οι ρωσικές εταιρείες μπόρεσαν να αγοράσουν τέτοια εξαρτήματα στην ανοιχτή αγορά πέρυσι και να τα εισάγουν μέσω Κίνας. Σύμφωνα με ανάλυση του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας, την οποία έλαβαν οι Financial Times , ένας πύραυλος κρουζ Ch-101 θα μπορούσε να περιέχει περισσότερα από 50 διαφορετικά εξαρτήματα ξένης κατασκευής.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο. Η Ρωσία επιτίθεται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μετά την επίθεση.

%CE%9F %CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82 %CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82 %CF%80%CE%BF%CF%85 %CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B5 %CF%84%CE%BF %CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD %CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD %CF%83%CF%84%CE%BF %CE%9A%CE%AF%CE%B5%CE%B2%CE%BF %CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5 %CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 %CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD %CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD%E2%80%A61

 —

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ