Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Διεθνής Αμνηστία εντάσσει και την Ελλάδα σε περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διεθνής Αμνηστία, η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προειδοποίησε για αυξανόμενους περιορισμούς στην ελευθερία του συνέρχεσθαι με χρήση περιττής ή υπερβολικής βίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε έκθεσή της με τίτλο  The State of the Right to Protest in 21 Countries in Europe, στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, η οργάνωση  αποκάλυψε ένα μοτίβο σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο κατασταλτικών νόμων, χρήση περιττής ή υπερβολικής βίας, αυθαίρετων συλλήψεων και δίκες, καθώς και αδικαιολόγητες ή περιορισμοί που εισάγουν διακρίσεις.

Η οργάνωση δήλωσε ότι το δικαίωμα διαμαρτυρίας έχει περιοριστεί στις ευρωπαϊκές χώρες και ότι οι διαδηλωτές περιγράφονται ως εξτρεμιστές, τρομοκράτες ή κατάσκοποι.

Η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μη φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία προκάλεσαν μόνιμους τραυματισμούς.

Η οργάνωση ανέφερε στην έκθεση ότι υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία εναντίον παιδιών στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Σλοβενία ​​και την Ελβετία.

  • Επισήμανε ότι οι χώρες χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες επιτήρησης κατά των διαδηλωτών και ότι αυτές οι τεχνολογίες παρακολουθούν τους ανθρώπους και αποθηκεύουν και αναλύουν τα δεδομένα που λαμβάνουν.

Τόνισε ότι η απεικόνιση ακτιβιστών ως εγκληματιών, τρομοκρατών, εξτρεμιστών ή κατασκόπων είναι μια μέθοδος που απανθρωποποιεί το δικαίωμα διαμαρτυρίας.

Η οργάνωση είπε ότι οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη δεν επιτρέπονται σε ορισμένες χώρες και ότι ορισμένα συνθήματα και σύμβολα απαγορεύονται από την αστυνομία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ