Ο πρεσβευτής των Σκοπίων στον ΟΗΕ κατηγορείται για οικονομική κατάχρηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρεσβευτής των Σκοπίων στον ΟΗΕ Λιούμπομιρ Φρουτσκόσκι έχει κατηγορηθεί για μια σειρά οικονομικών καταχρήσεων, αναφέρει το BGNES.

Ο Φρουτσκόσκι έχει κληθεί για διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρει το Κανάλ 5.

Υπάρχουν υπόνοιες για τον διπλωμάτη ότι υπεξαίρεσε υλικά κεφάλαια, παραβίασε τους κανόνες για το έργο των διπλωματικών υπηρεσιών και δεν εκπλήρωσε τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ο Φρουτσκόφσκι ήταν υπάλληλος πλήρους απασχόλησης των γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, διετέλεσε διαδοχικά Υπουργός Εσωτερικών (1992 – 1996) και Εξωτερικών (1996 – 1997) στην τότε πΓΔΜ, καθώς και σύμβουλος του Προέδρου Μπόρις Τραϊκόφσκι.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ στις 3 Οκτωβρίου 1995, άρχισε μια μαζική δίωξη Βουλγάρων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων συλλήψεων και σωματικών επιθέσεων εναντίον τους.

Ο Φρουτσκόφσκι οργάνωσε μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά της Βουλγαρίας και ισχυρίστηκε ότι ένας “βουλγαρικός επιχειρηματικός όμιλος” συμμετείχε στην απόπειρα.

 Αργότερα, ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο Φρουτσκόφσκι είναι πολύ κοντά στον επί χρόνια βουλευτή του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο VMRO-DPMNE – Ντόστα Ντιμόβσκα.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Φρουτσκόφσκι ήταν υποψήφιος πρόεδρος που προτάθηκε από τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση -SDSM.

Η αποστολή του Φρουτσκόφσκι στον ΟΗΕ ξεκίνησε με ένα σκάνδαλο τον Μάρτιο του 2022, όταν ο πρώην πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι υπέγραψε το διάταγμα για το διορισμό του.

Ο Φρουτσκόφσκι, ωστόσο, δεν παρουσίασε την πρότασή του στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, καθώς ο τότε πρόεδρος της επιτροπής Αντόνιο Μιλοσόσκι από το VMRO-DPMNE αρνήθηκε δύο φορές να προγραμματίσει συνάντηση.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους εξήγησε ότι η διαδικασία για τον διορισμό πρεσβευτή ολοκληρώνεται με την υπεράσπιση υποψηφίων διατριβών ενώπιον του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έκανε ο Φρουτσκόφσκι ήδη το 2021.

bgnes

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ