Μπόμπ: Ο πρώτος τροπικός τυφωνας στις 9 Ιουλίου 1979 με ανδρικό ονομα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τυφώνας Μπομπ ήταν ο πρώτος τροπικός κυκλώνας του Ατλαντικού που ορίστηκε επίσημα χρησιμοποιώντας ανδρικό όνομα μετά τη διακοπή των ονομάτων φωνητικού αλφάβητου . Ο Μπομπ προκάλεσε μέτριες ζημιές σε τμήματα της ακτής του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών και σε περιοχές μακρύτερα στην ενδοχώρα τον Ιούλιο του 1979. Η καταιγίδα ήταν ο πρώτος τυφώνας στον Κόλπο του Μεξικού που σχηματίστηκε τον Ιούλιο από το 1959 και ο πέμπτος τροπικός κυκλώνας που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια την ετήσια περίοδο των τυφώνων.

Αν και η προέλευση του Μπομπ μπορεί να ανιχνευθεί σε ένα τροπικό κύμα κοντά στη δυτική ακτή της Αφρικής στα τέλη Ιουνίου, ο Μπομπ σχηματίστηκε από μια τροπική ύφεση στο νοτιοδυτικό Κόλπο του Μεξικού στις 9 Ιουλίου. Σε λιγότερο από μία ημέρα μετά τον σχηματισμό, το σύστημα έφτασε σε ένταση τροπικής καταιγίδας, ακολουθούμενη από ένταση τυφώνα στις 11 Ιουλίου. Λίγο μετά την ενδυνάμωση του σε τυφώνα, ο Μπομπ έφτασε στο μέγιστο της έντασής του με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 75 mph (121 km/h) και ελάχιστη βαρομετρική πίεση 986 mbar Με την ίδια ένταση, ο Bob έπεσε δυτικά του Grand Isle της Λουιζιάνα και εξασθενούσε γρήγορα αφού μετακινήθηκε προς την ενδοχώρα.

Ο τυφώνας Μπομπ παρήγαγε εκτεταμένες βροχοπτώσεις . Η βροχόπτωση που σχετίζεται με τον τυφώνα κορυφώθηκε στις 7,16 ίντσες (182 mm) στη Λουιζιάνα, όπου η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά. Το σύνολο των βροχοπτώσεων σε όλη την επικράτεια κορυφώθηκε σε 6,64 και 4,81 in (169 και 122 mm) στην Pascagoula του Μισισιπή και στο Robertsdale της Αλαμπάμα, αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ