Η Ρωσία αρχίζει να κατασκευάζει πυρομαχικά διάτρησης θωράκισης στην Ινδία – Το «Mango» απειλεί τα σύγχρονα άρματα μάχης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία άρχισε την κατασκευή θωρακισμένων πυρομαχικών «Mango» στην Ινδία, μέσω της θυγατρικής της «Rosoboronexport», η οποία είναι υπεύθυνη για τις στρατιωτικές εξαγωγές και εισαγωγές, αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται πριν από την επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Ρωσία που έχει προγραμματιστεί για την 8η  Ιουλίου, κατά την οποία αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι οβίδες «Mango» είναι ειδικά σχεδιασμένες για να εκτοξεύονται από τα πυροβόλα των ρωσικών αρμάτων μάχης T-72 και T-90, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ινδικών χερσαίων δυνάμεων.

 Αυτά τα πυρομαχικά διακρίνονται για την ανώτερη ικανότητά τους να διεισδύουν στις σύγχρονες θωρακίσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα προστασίας πολλαπλών επιπέδων.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Rostec, το «Mango» εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να καλύψει τις ανάγκες των προηγμένων ινδικών δυνάμεων και θεωρείται μια ισχυρή προσθήκη στο οπλοστάσιο της Ινδίας.

%CE%97 %CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1 %CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9 %CE%BD%CE%B1 %CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9 %CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AC %CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82 %CE%B8%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82 %CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD %CE%99%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1

Φωτό από το δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας της «Rosoboronexport» στην αγγλική έκδοση της

Τα σχέδια της Rostec δεν περιορίζονταν μόνο στην κατασκευή πυρομαχικών, αλλά περιελάμβαναν επίσης τον εντοπισμό της παραγωγής πυρίτιδας στην Ινδία, σύμφωνα με την εκστρατεία της ινδικής κυβέρνησης να ενισχύσει την τοπική αμυντική παραγωγή.

Η Ρωσία είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Ινδίας στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς από καιρό προμήθευε τον ινδικό στρατό με στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά. Αυτό το νέο βήμα έρχεται να ενισχύσει τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να συμβάλει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ