Κινεζικά drones με αποδέκτη τον Λίβυο στρατάρχη Χαφτάρ, κατασχέθηκαν στην Ιταλία- Πως ανακαλύφθηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία κατάσχεσε εξαρτήματα από δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη,  τα οποία είχαν παρουσιαστεί ως ανεμογεννήτριες σε κοντέινερ που δρομολογούνταν από την Κίνα προς τη Λιβύη, δήλωσαν οι τελωνειακές και ναυτιλιακές αρχές την Τρίτη, σύμφωνα το Business Insider.

Αξιωματούχοι στο λιμάνι της Γκιόγια Τάουρο της Καλαβρίας άνοιξαν έξι κοντέινερ που είχαν επισημανθεί ως ανταλλακτικά για ανεμογεννήτριες, τα οποία ήταν στην πραγματικότητα γεμάτα με άτρακτους και φτερά στρατιωτικών drones, ανέφερε σε δήλωση η Οικονομική Αστυνομία.

Η υπηρεσία περιπολεί στα ιταλικά ύδατα και είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Οι ερευνητές είπαν ότι μέρη του drone ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε υλικά που μοιάζουν με πτερύγια ανεμιστήρα ανεμογεννητριών «προκειμένου να αποκρύψουν τους ελέγχους που πραγματοποιούνται».

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, τα drones έχουν χωρητικότητα πάνω από 3 τόνους, μήκος πάνω από 15 μέτρα και άνοιγμα φτερών πάνω από 30 μέτρα.

Σύμφωνα με την The Times of London οι ιταλικές αρχές ενήργησαν βάσει πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημείωνε  ότι τρία κοντέινερ κατασχέθηκαν στις 18 Ιουνίου από το πλοίο MSC Arina και ότι οι αξιωματούχοι περίμεναν άλλα τρία να φτάσουν το Σαββατοκύριακο στο MSC Apoline.

Τα drones προορίζονταν για τον Λίβυο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ. Οι παραδόσεις περιελάμβαναν  και δύο σταθμούς ελέγχου drone, σύμφωνα με τους Times.

Οι προδιαγραφές του drone που αναφέρονται από την Οικονομική Φρουρά ταιριάζουν με αυτές του Wing Loong-2 που αναφέρονται από δημοσιεύματα κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ