Στην Μύκονο αναζητούν τον ηθικό αυτουργό για την δολοφονια του 54χρονου στο Ψυχικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό. Μετά την σύλληψη βασικού υπόπτου το απόγευμα του Σαββάτου, οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό έχουν επικεντρωθεί στην Μύκονο, όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά το θύμα. Την ίδια ώρα, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται τις κατηγορἰες.

Ο 44χρονος συλληφθείς είναι ελληνικής καταγωγής και είχε μπει στο επίκεντρο των ερευνών του Ανθρωποκτονιών για την δολοφονία του 54χρονου έπειτα από ανάλυση του κινητού του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Όσα βρέθηκαν εκεί έριξαν φως σε πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στην δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπροσθέτως, συνεχίζονται οι καταθέσεις με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος και με συνεργάτες του σε Αθήνα και Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς εκεί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Σε σύλληψη μετατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου η προσαγωγή 44χρονου άνδρα για την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται βασικός ύποπτος και είχε καταδικαστεί σε ισόβια πρωτόδικα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό το 2017 μειώθηκε η ποινή του σε 15 χρόνια.

Ο συλληφθείς αρνείται κάθε συμμετοχή του στην δολοφονία του 54χρονου έξω από το γραφείο του.

Αυτό που πρόδωσε τον φερόμενο ως εκτελεστή είναι η μηχανή που οδηγούσε. Μολονότι φορούσε κράνος και γάντια, και έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος κατά την εκτέλεση του τοπογράφου, τον έπιασαν οι κάμερες ασφαλείας.

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ ο 44χρονος Έλληνας ο οποίος προσήχθη αργά χθες το βράδυ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό την στιγμή που βρισκόταν μέσα στο όχημά του.

Ο προσαχθείς αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση καθώς όλες αυτές τις ώρες που βρίσκεται ενώπιον των έμπειρων στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ είναι «σφίγγα» καθώς δεν έχει ανοίξει το στόμα του και δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία και κανένα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Ο ύπoπτος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να έχει σχέσεις με έλληνα βαρυποινίτη. Για την απαγωγή είχε καταδικαστεί σε ισόβια αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Στην ΓΑΔΑ βρίσκεται από σήμερα το πρωί και η σύντροφός του 44χρονου. Μάλιστα, στο σπίτι της πραγματοποιήθηκε έρευνα και εντοπίστηκαν ορισμένα στοιχεία τα οποία εξετάζονται από τις αρχές. Οι ερωτήσεις που κάνουν τόσο σε εκείνον όσο και στη σύντροφό του αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι το απόγευμα αναμένονται να υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με την αναζήτηση των ρούχων που φορούσε ο ύποπτος την στιγμή της δολοφονίας. Εφόσον εντοπιστούν τα ρούχα, εξεταστούν και εντοπιστεί πυρίτιδα, τότε, θα έχει λυθεί το μυστήριο της υπόθεσης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν παρόμοια ρούχα με εκείνα της μοιραίας ημέρα.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Ζωγράφου και προσήχθη με την βαλίτσα στο χέρι καθώς ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για τη Μύκονο με την φίλη του.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές του 44χρονου και της συντρόφου του, προκειμένου να δουν αν υπήρχαν επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο.Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνου του βασικού υπόπτου τις ώρες πριν και μετά τη δολοφονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ