Εξοπλίζεται η Ιταλία με εκατοντάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία εισέρχεται δυναμικά στο στάδιο του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της, μετά από μια σειρά χωρών που ενισχύουν την άμυνά τους στο παγκόσμιο ρευστό περιβάλλον.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει εκατοντάδες τανκς (ορισμένα ιταλικά Media  τα καθορίζουν ως 550)  και τεθωρακισμένα οχήματα από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall, σε μια τεράστια συμφωνία που θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της, αξίας 20 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές γερμανικών μέσων ενημέρωσης ( Handelsblatt), η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά τουλάχιστον 350 οχημάτων μάχης πεζικού Lynx και περισσότερων από 200 κύριων αρμάτων μάχης Panther σε διάστημα 15 ετών.

Αυτή η συμφωνία είναι μια ισχυρή ώθηση για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του ιταλικού στρατού, ειδικά υπό το φως των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή και τον κόσμο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η «Rheinmetall» δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο για τη συμφωνία, ενώ ενημερωμένες πηγές επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ της ιταλικής εταιρείας «Leonardo» για την αμυντική βιομηχανία και της «Rheinmetall» για τη δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας για την ανάπτυξη αρμάτων μάχης.

Αυτή η τεράστια συμφωνία έρχεται καθώς η Rheinmetall επιδιώκει να επιτύχει πωλήσεις ρεκόρ 10 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, λόγω των αυξημένων αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας και καταδεικνύει τη δέσμευση των δύο χωρών να εκσυγχρονίσουν τους στρατούς τους υπό το φως των αυξανόμενων προκλήσεων ασφαλείας, όπως γράφουν τα ιταλικά media.

Accordo tra il gigante italiano della difesa e Rheinmetall per la produzione2

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ