Βιντεο απο τους πυροβολισμούς που δέχθηκε σκάφος του Λιμενικού μας απο δουλέμπορους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφηκε η στιγμή που εκτοξεύονται πυρά κατά πλωτού του λιμενικού από σκάφος με μετανάστες το οποίο βρέθηκε χθες ανοιχτά της Χίου.

Στο οπτικό υλικό που ήρθε στην δημοσιότητα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» το σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο νερό ενώ καταδιώκεται από το λιμενικό.

Σε μια στιγμή ένα άτομο, ο χειριστής του σκάφους, σύμφωνα με το λιμενικό,  σημαδεύει με όπλο το λιμενικό και ακούγεται ένας πυροβολισμός.

Την ίδια στιγμή ακούγονται κραυγές και ουρλιαχτά από τους μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο σκάφος.

Δείτε το βίντεο:

Το σκάφος με τους μετανάστες προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί για να αποβιβάσει τους μετανάστες αλλά έγινε αντιληπτό από το λιμενικό και ακολούθησε το παραπάνω συμβάν.

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το περιστατικό

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν με πορεία προς τη Χίο.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αφού εντόπισε το Τ/Χ σκάφος, πραγματοποίησε προειδοποιητικά ηχητικά σήματα, στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του ταχύπλοου έριξε βολές. Tο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους πραγματοποίησε δύο (02) προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, ενώ στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το Τ/Χ σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ