Μεγάλη Βρετανία: Κατάργηση του «σχεδίου Ρουάντα» για το Μεταναστευτικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το… καλημέρα, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, φέρεται να προχώρησε στην κατάργηση του σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, βάσει του οποίου οι μετανάστες που φτάνουν παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απελαύνονται στη Ρουάντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraph», η οποία επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος, οι κυβερνώντες φέρεται να χαρακτήρισαν το εν λόγω σχέδιο των Συντηριτικών «ουσιαστικά νεκρό».

Ο ηγέτης των Εργατικών είχε αντιταχθεί στο σχέδιο απελάσεων των παράνομων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη χώρα αυτή της κεντρικής Αφρικής, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και είχε δεσμευτεί ότι θα το καταργήσει στην περίπτωση που αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της Βρετανίας.

Το θέμα είναι πως, από τη στιγμή που το Μεταναστευτικό ήταν από τα βασικά ζητήματα αυτών των εκλογών, εκτιμάται ότι ο Στάρμερ θα βρεθεί, πλέον, και ο ίδιος υπό πίεση, προκειμένου να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που φτάνουν με όνειρα στη χώρα του από τη Γαλλία, διαπλέοντας τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ