400.000 τόνοι στις βιομηχανίες ροδάκινου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα, τα εργοστάσια μεταποίησης του συμπυρηνου ροδάκινου, βάζουν μπροστά τις μηχανές τους, προκειμένου να ξεκινήσει η κομποστοποιηση του προϊόντος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα 16 εργοστάσια που θα τεθούν σε πανελλαδική λειτουργία, θα αξιοποιήσουν 400.000 τόνους βιομηχανικού ροδάκινου, από 190.000 στρέμματα!

Είναι μία συνηθισμένη απορρόφηση, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιων Ελλάδας ( ΕΚΕ) Κώστας Αποστόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιομηχανίες βρίσκονται στην Πέλλα, στην Ημαθία,στην Λάρισα και στην Πτολεμαΐδα.

Σε ότι αφορά τώρα την τιμή αγοράς του ροδάκινου και επειδή έχουν ακουστεί ακόμη και τα 0,60 του ευρώ ανά κιλό, τονίζεται ότι τόσο ζητάνε οι παραγωγοί.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η τιμή μπορεί να κυμανθεί από 0,35 έως 0,38 ευρώ το κιλό.
Το ανησυχητικό είναι να μην κατέβει και άλλο.
Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές διαμορφώνονται ανά βιομηχανία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο.
Σχετικά με την αρρώστια των ροδάκινων, η ΕΚΕ δηλώνει την ανησυχία της, και συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των ιών.
Σχετικά με τις ξένες αγορές, όπου γίνονται και οι εξαγωγές κομπόστας, η ΕΚΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός από την αγορά της Ρωσίας.
Κλείνοντας, ο κ. Αποστόλου, μας είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την χρονική περίοδο, είναι η εύρεση εργατικών χεριών.

  1. Ψέματα!!! Όλα είναι ψέματα κ τερτιπια των βιομηχάνων .πολύ πιο λιγότερα είναι τα ροδάκινα..όποιον παραγωγό κ να ρωτήσεις όλοι θα σου πουν έχουν λιγότερα κιλά σε σχέση με τα άλλα χρόνια.θελουν να ρίξουν την τιμή..δεν βγενουμε με τα 0.38 που λένε να δώσουν..το κόστος παραγωγής είναι πολύ αυξημένο..πριν τριάντα χρόνια να φαντασται το ροδάκινο είχε 100 δραχμές..και τώρα έχει σχεδόν το ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ