Συνάντηση Ορμπαν με Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον έντονο εκνευρισμό της Κομισιόν έχει προκαλέσει η κίνηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Κομισιόν και πήγε σε ειρηνευτική αποστολή στη Ρωσία όπου συναντήθηκε με τον Β. Πούτιν.

«Η Ουγγαρία θα γίνει σύντομα η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θα μπορεί να διεξάγει διάλογο τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία» δήλωσε ο Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε σε δήλωσή του στο Tass: «Αναμένονται συνομιλίες μεταξύ του Πούτιν και του Όρμπαν, ο οποίος πέταξε στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας» ενώ επιβεβαίωσε ότι στα θέματα συζήτησης θα είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας.

Μετά από το φιάσκο που έχει προκληθεί στην Ευρώπη εξαιτίας των κυρώσεων στη Ρωσία, ο Όρμπαν φαίνεται ότι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αποφάσισε να ξεκινήσει διάλογο με τον τη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Όρμπαν στη Ρωσία, είναι η πρώτη Ευρωπαίου ηγέτη από τον Απρίλιο του 2022, όταν έφτασε στη χώρα ο Καρλ Νεχάμερ. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Πούτιν τον Οκτώβριο του 2023 στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όρμπαν ζήτησε «κατάπαυση του πυρός» από την Ουκρανία την περασμένη Τρίτη, και εκφράζει την αντίθεσή του στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας αλλά και στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

  1. Χωρίς να έχει προαναγγελθεί-Αιφνιδιαστική επίσκεψη
    Κάπως έτσι στρώνεται το χαλί και όλα θα περάσουν μέσα από ήπιους
    τόνους από μια τοξική – άκρως αποτρεπτική σε μια πραγματικότητα
    διαφορετικών διαστάσεων.
    Πόση ταύτιση και ως προσωπικότητα και ως εκπρόσωπος μια χώρας
    με υψηλό το ποσοστό αποδοχής του.
    Έγινε η αρχή και προεδρία ΕΕ έως τέλος 2024.
    Έκλεισε και Αγγλία
    Ακολουθεί η Γαλλία.
    Υπάρχει μακρύς ακόμη δρόμος.
    Μα πράγματι αξίζει να δοκιμάζονται αναλόγως οι λαοί των χωρών.

  2. Ολα ηταν προσχεδιασμενα (κριμα οι ανθρωποι που εφυγαν μονο) τωρα που σκραπαρανε ολα τα παλια οπλα, πουλησε πετρελαιο/αεριο η μαμα 3-4 φορες πανω, καιρος για αλλα πιο ηρεμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ