Η Λευκορωσία έγινε μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην Αστάνα ξεκίνησε με την υπογραφή εγγράφων για την ένταξη της Λευκορωσίας στην ένωση, αναφέρει το TASS.

Στην αρχή της συνόδου κορυφής, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ – Γιορμάτ Τοκάγιεφ πρότεινε την υπογραφή  των σχετικών εγγράφων.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λευκορωσία «σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στην πορεία προς την ένταξη στον SCO».

Έτσι, η χώρα έγινε πλήρες, δέκατο μέλος της οργάνωσης. Παρόμοιο καθεστώς έχουν η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, η Κίνα, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, είναι ο μεγαλύτερος περιφερειακός οργανισμός στον κόσμο από άποψη γεωγραφικής εμβέλειας και πληθυσμού, καλύπτοντας περίπου το 80% της έκτασης της Ευρασίας και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2001 από την Κίνα και τη Ρωσία με βάση την ευρασιατική πολιτική, την οικονομία, τη διεθνή ασφάλεια και Άμυνα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ