Γλυκά Νερά: Πως επετράπη η πτήση drone σε δασική περιοχή εν μέσω καλοκαιριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά την Τετάρτη από πτήση ιδιωτικού drone, έκαναν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το ιδιαίτερο στοιχείο στη φωτιά αυτήν ήταν ότι ξεκίνησε εξαρχής μέσα σε δασικό χώρο. Δεν είχαμε την παραμικρή πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο, έπρεπε Αρχές και εθελοντές να κινητοποιηθούν άμεσα. Αυτό πράγματι έγινε και έτσι έγινε κατορθωτό, η φωτιά να τεθεί σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτράπηκε και έγινε αυτή η πτήση drone μέσα σε δασική εν μέσω καλοκαιριού», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Πανδής και συνεχίζει:

«Επίσης έτσι καταφέραμε να καεί μια μικρή μόνο έκταση, διότι θα μπορούσαν οι φλόγες να έχουν αγγίξει και πολύ μεγαλύτερη. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι είχε προηγηθεί άσκηση ετοιμότητας σε παρόμοιο σημείο του όρους Υμηττού, οπότε τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν αμέσως και απόλυτη ακρίβεια».

Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού επεσήμανε πως η περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται τα μέλη, αλλά και το συγκεκριμένο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αντιπυρική ασφάλεια του Υμηττού συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ