Επικείμενη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στο περιθώριο της «Συνόδου Κορυφής της Σαγκάης» στην Αστάνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Τουρκία επιθυμεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα και το Κίεβο και έχει προσφερθεί επανειλημμένα να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο για την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων, γράφει η αραβική Al Hadath.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, για να συμμετάσχει στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής και να συναντηθεί με τους ηγέτες που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τετάρτη.

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στην 24η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και θα έχει συναντήσεις με τους συμμετέχοντες ηγέτες του.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν «πιθανότατα θα συναντήσει» τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τελευταία συνάντηση των δύο προέδρων χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Φιντάν επισκέφθηκε τη Ρωσία στις αρχές Ιουνίου και παρακολούθησε μια συνάντηση των χωρών των BRICS και συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τα μόνιμα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης είναι το Καζακστάν, η Ινδία, η Κίνα, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν εντάχθηκε πέρυσι. Μαζί, αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Φέτος, η Λευκορωσία θα ενταχθεί στα μέλη του οργανισμού, σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του 2023 που διοργάνωσε η Ινδία μέσω Διαδικτύου.

Στο τέλος της Συνόδου Κορυφής της Αστάνα, η Κίνα θα αναλάβει τη διεθνή προεδρία του οργανισμού για την περίοδο 2024-2025.

The Hellenic Information Team

  1. Να δώσετε στους αναγνώστες σας και όλα όσα αποφάσισαν με διακήρυξη σε αυτή την συνάντηση.
    Δεν έβλαψε ποτέ περισσότερο φως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ