Με φτερωτούς πυραύλους οι Χούθι βομβαρδίζουν «ζωτικό στόχο» στη Χάιφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα Χούθι της Υεμένης δήλωσε την Τρίτη ότι πραγματοποίησε κοινή επιχείρηση με την πολιτοφυλακή «Ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση» σε έναν ζωτικό στόχο στη Χάιφα του Ισραήλ.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, ανέφερε σε δήλωση που μεταδόθηκε στην τηλεόραση ότι η ομάδα που συμμάχησε με το Ιράν πραγματοποίησε «σε συνδυασμό με την ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση που στόχευσε έναν ζωτικό στόχο στη Χάιφα με έναν αριθμό φτερωτών πυραύλων και η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της με επιτυχία».

%CE%A7%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B9 %CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD %CF%83%CF%84%CE%B7 %CE%A7%CE%AC%CE%B9%CF%86%CE%B1 234%CE%B3%CF%86%CE%BE%CE%B8

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοινώνουν την υλοποίηση κοινής στρατιωτικής επιχείρησης με την ιρακινή αντίσταση εναντίον ζωτικού στόχου στη Χάιφα», ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι

Διαψεύδει το Ισραήλ

Ωστόσο, οι Times of Israel έχουν διαφορετική τοποθέτηση για την επίθεση αυτή:

Η στρατιωτική επιχείρηση διεξήχθη με «έναν αριθμό φτερωτών πυραύλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική δήλωση, χωρίς να προσδιορίσει τον στόχο.

Δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις μέσα ή κοντά στη Χάιφα ή οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Οι τελευταίες σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στις 5 το απόγευμα για ένα μπαράζ της Χεζμπολάχ με στόχο τη βόρεια πόλη Kiryat Shmona. Νωρίτερα την ίδια μέρα, σήμανε συναγερμός drone στα Υψίπεδα του Γκολάν και ο στρατός είπε ότι δύο UAV καταρρίφθηκαν στο νότιο Λίβανο πριν φτάσουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Οι Χούθι και η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, και οι δύο ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν, ισχυρίζονται τακτικά για επιθέσεις που θεωρούνται υπερβολικές, καταλήγει το ισραηλινό μέσο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ