Η Ουκρανία απέρριψε την πρόταση της Ουγγαρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έφτασε το πρωί στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Όρμπαν στο Κίεβο από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με άλλους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης είναι κατά της προμήθειας όπλων στον ουκρανικό στρατό και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης.

«Το κύριο θέμα της συνάντησης είναι η δυνατότητα επίτευξης ειρήνης», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης Μπερταλάν Χαβάσι.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός πριν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Σύμφωνα με τον Όρμπαν, αυτό θα μπορούσε να τις επιταχύνει.

«Εκτιμούμε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Προέδρου Ζελένσκι και του ζητήσαμε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις», ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η Ουγγαρία θα ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ουκρανία, παρά τις διαφορές, και να συνάψει μια διμερή συμφωνία συνεργασίας.

%CE%97 %CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1 %CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5 %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%9F%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%821

Το Κίεβο άκουσε την πρόταση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν για κατάπαυση του πυρός, αλλά πιστεύει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να εξεταστούν μεμονωμένα από άλλες πτυχές της διευθέτησης. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ιγκόρ Ζόβκβα.

«Ο Όρμπαν εξέφρασε τη σκέψη του αυτή δεν είναι η πρώτη χώρα που μιλάει για τέτοια πιθανά σενάρια. ..» το θέμα είναι ότι τέτοιες διαδικασίες [η κατάπαυση του πυρός] δεν μπορούν να εξεταστούν μεμονωμένα», είπε στον αέρα του ουκρανικού τηλεμαραθώνιου.

Ο Zhovkva πρόσθεσε ότι η θέση της Ουκρανίας είναι να επιδιώξει μια διευθέτηση μέσω των λεγόμενων ειρηνευτικών συνόδων κορυφής που ξεκίνησε το Κίεβο.

Μετά τη συνάντηση, στη διάρκεια των δηλώσεων τους, οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να εργαστούν για μια συμφωνία που θα επιλύσει διμερή προβλήματα, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Πράβντα.

Από την 1η Ιουλίου η Ουγγαρία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ