Μπάϊντεν: Κανείς δεν με πετάει έξω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι μόνο δεν αποσύρεται από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ, αλλά ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται πεπεισμένος πως θα νικήσει, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει την εκστρατεία του «μέχρι το τέλος».

Ειδικότερα, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της αποψινής τηλεδιάσκεψης με το προσωπικό της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, ο Αμερικανός πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του φετινού Νοέμβρη, ανέφερε τα εξής: «Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορώ: είμαι στην κούρσα… Κανείς δεν με πετάει έξω. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε».

Ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να εμφανιστεί ενωτικός, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, ειδικά μετά και την απογοητευτική εικόνα που είχε απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, στο πολυσυζητημένο debate της περασμένης Πέμπτης. Μια εμφάνιση που έδωσε νέο «βήμα» στις –όλο και πιο δυνατές- φωνές μέσα στο κόμμα που τού ζητούν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, με πρώτον και καλύτερο τον Τεξανό Λόιντ Ντόγκετ.

Ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις και εξαιτίας σημερινού δημοσιεύματος των «New York Times», το οποίο υποστήριξε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. Το εν λόγω δημοσίευμα βασίστηκε στα λεγόμενα «στενού συμμάχου» του, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστήριξε ότι ο 81χρονος πολιτικός του εκμυστηρεύτηκε πως αντιλαμβάνεται ότι η προεκλογική του εκστρατεία μπορεί, πλέον, να μην «σώζεται», μετά το φιάσκο του debate με τον Τραμπ. Ιδιαίτερα δε εάν τις προσεχείς ημέρες δεν καταφέρει να πείσει το κοινό πως έχει την πνευματική ικανότητα να ηγείται των ΗΠΑ.

Το εν λόγω σενάριο διέψευσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ο Λευκός Οίκος, με την εκπρόσωπό του, Καρίν Ζαν-Πιερ, να απαντά «ασφαλώς όχι», όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν ο Δημοκρατικός πρόεδρος σκέφτεται να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ