Οργή στην κοινωνία για τον “τραμπούκο” υπουργό – Το βίντεο της ντροπής αποκαλύπτει την αλήθεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΡΓΗ στην κοινωνία έχει προκαλέσει ο τραμπούκος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έφτασε σε σημείο να απειλήσει και να χτυπήσει υπάλληλο του αεροδρομίου ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έριξε και καρέκλες σε βάρος αστυνομικών.

Πρόκειται για ένα γεγονός που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω και αποκαλύπτει περίτρανα ότι κάποια κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν ανάγει σε δόγμα τη βία και την αλαζονεία.

Σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα ο τραμπούκος υπουργός θα είχε οδηγηθεί σιδεροδέσμιος στη Δικαιοσύνη. Βέβαια στην Ελλάδα επιχείρησαν να συγκαλύψουν το θλιβερό αυτό περιστατικό. Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί δεν έκανε το παραμικρό για να διερευνήσει την υπόθεση.

Αν δεν είχε κυκλοφορήσει το σχετικό βίντεο και αν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων δεν είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Αυγενάκης ακόμη θα βρισκόταν στο απυρόβλητο.

Γι’ αυτό οι ευθύνες βαραίνουν ολόκληρη την κυβέρνηση η οποία επιχείρησε να συγκαλύψει την επίθεση που δέχτηκε ένας εργαζόμενος από τον μέχρι πρόσφατα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η διαγραφή του Αυγενάκη δεν ξεπλένει τις ευθύνες Μητσοτάκη γιατί έγινε όταν αποκαλύφθηκε το θλιβερό περιστατικό από τις εφημερίδες και τα κανάλια. Οι πρακτικές Κασιδιάρη με ξυλοδαρμούς και απειλές δεν πρόκειται να περάσουν στην ελληνική κοινωνία. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης με εξαίρεση τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου που βρίσκονται στη φυλακή κανείς βουλευτής ή υπουργός δεν διανοήθηκε να χειροδικήσει κατά υπαλλήλου και να ρίχνει καρέκλες κατά αστυνομικών στο αεροδρόμιο. Το περιστατικό με τους τραμπουκισμούς προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Η εικόνα που αποτυπώνει το σχετικό βίντεο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δικαιολογίες. Η καταδίκη του τραμπούκου υπουργού από όλα τα πολιτικά κόμματα ήταν αυτονόητη. Όπως επίσης και η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου. Αυτονόητη ήταν και η απόφαση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα να αποβάλει τον Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις του Σώματος. Βέβαια ο ίδιος δεν παραδίδει την έδρα παρά τη διαγραφή του.

Προφανώς περιμένει ένα διάστημα να ξεχαστεί το γεγονός και στη συνέχεια να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός οφείλει να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν πρόκειται να συμπεριλάβει ξανά τον Λευτέρη Αυγενάκη στους συνδυασμούς του κόμματος. Σε διαφορετική περίπτωση η διαγραφή είναι προσχηματική. Άλλωστε έρχεται μετά την απόπειρα συγκάλυψης, η οποία έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία.

Εκτενής αναφορά του Politico

Το σοβαρό επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Λευτέρης Αυγενάκης έγινε θέμα στο Politico με το μέσο να μην περιορίζεται στο πρόσφατο κατόρθωμά του αλλά να ασχολείται γενικότερα με τον «βίο και την πολιτεία» του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.  Το Politico αναφέρει πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του ενώ τονίζει πως περαιτέρω ενέργειες εναντίον του απαιτούν την άρση της ασυλίας του. «Ο Αυγενάκης έχει βρεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο επειδή φέρεται να δαπάνησε 6.000 ευρώ για λουλούδια για να διακοσμήσει το γραφείο του και επειδή πήρε έναν πίνακα ζωγραφικής από το γραφείο του μετά την αποπομπή του από το υπουργικό συμβούλιο στις 14 Ιουνίου», υπενθυμίζει το Politico που αναπαράγει την είδηση με όλες τις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Ο Έλληνας εισαγγελέας διέταξε την Τετάρτη τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος καταγράφηκε από την κάμερα να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροδρομίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, συνιστώντας τη διαγραφή του από το κόμμα, κάτι που έγινε στη συνέχεια.

Ο Αυγενάκης, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στο κοινοβούλιο. Ο 51χρονος βουλευτής, ο οποίος μέχρι τον περασμένο μήνα ήταν υπουργός Γεωργίας της χώρας, είχε ζητήσει συγγνώμη νωρίτερα μέσα στην ημέρα μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τον έδειχνε να επιτίθεται σωματικά σε έναν υπάλληλο στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και να αρπάζει το τηλέφωνο του άνδρα, αφού φέρεται να μην του επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πτήση για την Κρήτη επειδή είχε αργήσει.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου της ΟΣΕΥΠΕ, ο Αυγενάκης απείλησε επίσης τον εργαζόμενο ότι θα τον «μεταθέσει» και όταν άλλοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν φέρεται να φώναξε «μη με αγγίζετε, έχω ασυλία»! Το σωματείο ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει τον Αυγενάκη ονομαστικά τρεις φορές πριν κλείσει η πύλη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαίτησαν την αποπομπή του από το κοινοβούλιο. Ο Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συμπεριφορά του, κάνοντας λόγο για «λεκτικό επεισόδιο με τον υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, ισχυριζόμενος ότι η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί, ενώ εγώ έβλεπα με τα μάτια μου ότι οι επιβάτες βρίσκονταν ακόμη στη γέφυρα επιβίβασης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι «συμπεριφορές του Ξέρεις-Ποιος-Εγώ-Εγώ δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό». Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει το περιστατικό ως φερόμενη επίθεση κατά υπαλλήλου, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Περαιτέρω νομικές ενέργειες θα απαιτήσουν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αυγενάκη από την ποινική δίωξη. Ο Αυγενάκης έχει βρεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο επειδή φέρεται να δαπάνησε 6.000 ευρώ για λουλούδια για να διακοσμήσει το γραφείο του και επειδή πήρε έναν πίνακα ζωγραφικής από το γραφείο του μετά την αποπομπή του από το υπουργικό συμβούλιο στις 14 Ιουνίου».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ:

stefanos kasselakis economist 0.jpg ezgif.com webp to jpg converter

Να διαγραφεί από την Κ.Ο. ο Αυγενάκης

Τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και την άρση ασυλίας του – «τραμπούκου» όπως τον χαρακτηρίζει – Λευτέρη Αυγενάκη ζητά με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης για τη χειροδικία του κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου.  «Μη διαμαρτύρεστε «41τακατο». Μην κάνεις τη δουλειά σου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» «Διαφωνία και λεκτική ένταση μόνο». Η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει. Εάν δεν υπήρχε το περιστατικό καταγεγραμμένο σε βίντεο κυκλώματος ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης. Σύσσωμη η ΚΟ θα καταψήφιζε την άρση ασυλίας του βουλευτή τους, αν βέβαια έφτανε ποτέ η υπόθεση στη Βουλή… Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο ΠΘ δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή; Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα «χαστούκια» στον ελληνικό λαό. Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του. Καμία ανοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ KONTRA NEWS 4 7 2024 scaled

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ