Ο Μπάιντεν σκέφτεται να παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και να που όλα μπορεί να αλλάξουν αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με σημερινό άρθρο των «New York Times», ο Τζο Μπάιντεν εκμυστηρεύθηκε σε στενό συνεργάτη του ότι το σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από υποψήφιος!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας, ο νυν πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε ότι μετά και την καταστροφική εμφάνισή του στο debate της περασμένης Πέμπτης απέναντι στον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ, η κατάσταση πιθανότατα δεν σώζεται και πως εάν δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι «κάνει για την δουλειά», τότε θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει.

Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγάλες ανατροπές στην κούρσα για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρουν οι NYT, καθώς, όπως δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν στην εφημερίδα, οι επόμενες προεκλογικές εμφανίσεις του 81χρονου «πλανητάρχη», καθώς και η προγραμματισμένη για αυτήν την Παρασκευή συνέντευξή του με τον Γιώργο Στεφανόπουλο στο ABC News, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στο να αποφασίσει αν όντως θα αποχωρήσει από την κούρσα.

Από την πλευρά του, ο Άντριου Μπέιτς, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υποστήριξε ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως ανακριβές και ότι δεν είχε δοθεί αρκετός χρόνος στον Λευκό Οίκο για να απαντήσει.

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος, μετά την πανωλεθρία του Μπάιντεν στο debate, οι πάντες στο προεδρικό περιβάλλον είναι στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης. Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τον πρόεδρο να αποχωρήσει από την κούρσα, ενώ το προσωπικό του Λευκού Οίκου είναι στην κυριολεξία φρικαρισμένο. Σύμφωνα δε με τους NYC, η συγκεκριμένη συζήτηση είναι η πρώτη «επίσημη» ένδειξη ότι εντείνονται οι ανησυχίες και για το εάν ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε, εφόσον εκλεγεί, να διατελέσει πρόεδρος για ακόμη τέσσερα χρόνια.

Στο μεταξύ, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζεφ Ζίεντς, έχει προγραμματιστεί μια σύσκεψη για σήμερα, Τετάρτη 3/7, προκειμένου να τονώσει το ηθικό του απελπισμένου επιτελείου και να τούς καθησυχάσει ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος.

Αγωνία για τους «αποστάτες»

Ο ίδιος ο Μπάιντεν έχει τηλεφωνήσει σε νομοθέτες που προσπαθούν να ενισχύσουν την υποστήριξή του στο Καπιτώλιο εν μέσω ανησυχιών ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας –μαζί με τον Λευκό Οίκο– στις επερχόμενες εκλογές, δίνοντάς τους ανεξέλεγκτη εξουσία να κυβερνήσουν τη χώρα. Απόψε, εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με κυβερνήτες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ιδίου και της ομάδας του να περιορίσουν ακόμη περισσότερες αποστασίες.

Από την πλευρά της η Πρώτη Κυρία της χώρας, Τζιλ Μπάιντεν, βρίσκεται ήδη στις πολιτείες της Πενσυλβάνια και του Μίσιγκαν για να κάνει η ίδια εκστρατεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ