Το κλεμμένο λιοντάρι του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα υπέροχο γλυπτό που απεικονίζει Λέοντα και χρονολογείται από το 360 προ Χριστού, εκλάπη από το λιμάνι του Πειραιάστην είσοδο του οποίου βρισκόταν, και βρίσκεται στην Βενετία.

IMG 0749

  1. Τι φοβικοτητα είναι αυτή???
    Γιατί δεν διεκδικούμε τα δίκαια μας?? Η Τουρκία ζητάει ελληνικές αρχαιότητες από τα ανά τον κόσμο μουσεία, απαιτεί, διεκδικεί και καταφέρνει να επιστραφούν

  2. Να ήταν μόνο το λιοντάρι στα… Κλεψιμεικα της Βενετίας? Τα άλογα που έκλεψαν από Κωνσταντινούπολη?
    Το 1204 κατελήφθη από τους …. Σταυροφόρους η πόλη. Φανταστείτε. Πόσο ξεχωριστή ήταν ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Την έκπληξη όλου αυτού του συρφετού. Δολοφόνων. Τυχοδιωκτών.ληστων όταν αντίκρισαν αυτό το στολίδι του κόσμου.
    Βέβαια πρωτύτερα είχαν απευθυνθεί στον υπέργηρο και σχεδόν τυφλό δόγη της Βενετίας να τους δώσει χρήματα. Εκείνος τους είπε. Γιατί δεν πάτε στην Κωνσταντινούπολη ?
    Έτσι έγινε λοιπόν. 50 χρόνια την είχαν στην κατοχή τους. 50 χρόνια κατεκλεβαν και κατέγραφαν. Την τιμητική της φυσικά στην κλεπτσποδοχη είχε ποιος άλλος? Η Βενετία.
    Έχουν πολλά να γυρίσουν πίσω και αυτοί πολλά πράγματα. Μαζί και όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όλοι σχεδόν άρπαξαν από κάτι.
    Λόγω των 2 λεόντων που κοσμούσαν το λιμάνι του Πειραιά οι Ευρωπαίοι το είχαν ονομάσει Porto Leone

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ