Αίγυπτος: Το δεξαμενόπλοιο «HELLAS ATHINA» δίνει λύση στην κρίση του ηλεκτρικού ρεύματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το πρώτο φορτίο υγροποιημένου αερίου έφτασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Ain Sukhna της Ερυθράς Θάλασσας.

Σημείωσε την έναρξη μεταφοράς υγροποιημένου αερίου στην πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου «Hoge Galleon» για να ξεκινήσει η διαδικασία αεριοποίησης και να μεταφερθεί στο αιγυπτιακό εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Επιβεβαίωσε ότι το δεξαμενόπλοιο υγραερίου «HELLAS ATHINA» μεταφέρει ποσότητες φυσικού αερίου που υπολογίζονται σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου, το οποίο θα μετατραπεί από υγροποιημένο σε φυσικό αέριο και θα διοχετευθεί στο αιγυπτιακό εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου την τρέχουσα εβδομάδα.

Θα επιλυθεί η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντπουλί  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κρίση διακοπής ρεύματος πλησιάζει στο τέλος, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου μείωσης των ηλεκτρικών φορτίων θα σταματήσει την τρίτη εβδομάδα αυτού του μήνα Ιουλίου.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι εγκρίθηκε η διάθεση 1,180 δισ. δολαρίων για την παροχή των απαραίτητων προϊόντων, λέγοντας: «Έδωσα εντολή στους υπουργούς Πετρελαίου και Ηλεκτρικής Ενέργειας να συνάψουν άμεσα σύμβαση για τις ποσότητες που χρειαζόμαστε, ώστε να περάσουμε την καλοκαιρινή περίοδο χωρίς διακοπή».

Το δεξαμενόπλοιο «HELLAS ATHINA» φέρει τη σημαία Μάλτας και αναχώρησε από ένα από τα αμερικανικά λιμάνια στα μέσα του περασμένου μήνα, μεταφέροντας ποσότητες υγροποιημένου αερίου, κατευθυνόμενος στη θαλάσσια αποβάθρα στην Ain Sukhna, που συνδέεται με την εταιρεία SUMED.

 Τον περασμένο Μάιο, η Αιγυπτιακή Εταιρεία Συμμετοχών Φυσικού Αερίου (EGAS) ανακοίνωσε σύμβαση με τη νορβηγική Høge LNG Company για τη μίσθωση της πλωτής μονάδας «Høge Galleon» για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Αυτό γίνεται με στόχο να συμβάλει στην εξασφάλιση πρόσθετων αναγκών για τοπική κατανάλωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο σταθμός αεριοποίησης μετατρέπει το υγροποιημένο αέριο -το οποίο εισάγεται σε υγρή μορφή- σε αέρια μορφή, το οποίο διοχετεύεται στο αιγυπτιακό εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ