Η κουρδική αυτόνομη διοίκηση ανησυχεί για την προσέγγιση Τουρκίας – Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θεώρησε οποιαδήποτε συμφιλίωση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού ως «μια τεράστια συνωμοσία κατά του συριακού λαού και των συμφερόντων των Σύριων».

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, ανέφερε ότι «Οποιαδήποτε συμφωνία με το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει τη διχοτόμηση και αποτελεί συνωμοσία κατά της ενότητας της Συρίας και του λαού της».

Η ανακοίνωση έγινε ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Δαμασκό, μέρες μετά από παρόμοιες δηλώσεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Ενώ το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Αυτόνομη Διοίκηση, απορρίπτει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Σύριων να επιτύχουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Η Ιλχάμ Αχμέντ  περιέγραψε οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία σε βάρος των Σύριων ως «προδοσία εναντίον της Συρίας και του λαού της».

Οι Κούρδοι της Συρίας ανησυχούν ότι η προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και συριακού καθεστώτος, μετά από χρόνια εχθρότητας και αποξένωσης, θα μπορούσε να απειλήσει τα κέρδη της «Αυτόνομης Διοίκησης» και ότι η Άγκυρα μπορεί να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των σφαιρών επιρροής της κυβέρνησης στη βορειοανατολική Συρία.

%CE%97 %CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE %CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7 %CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7 %CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82 %CE%A3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%821

Η συμπρόεδρος του Κόμματος Συριακής Δημοκρατικής Ένωσης Άσια Αμπντουλάχ

Η Άσια Αμπντουλάχ, Συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του κύριου κόμματος που κυβερνά την Αυτόνομη Διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία από την ίδρυσή της το 2014, δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε ενάντια σε όλες τις συμφωνίες που είναι εκτός τα συμφέροντα του λαού μας και ενάντια στην επανάστασή μας. Δεν θα υποστηρίξουμε καμία συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας».

Δηλώνοντας ότι απορρίπτουν οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει την απελευθέρωση της Βόρειας Συρίας, η Άσια Αμπντουλάχ πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας και να επιστρέψουμε τους εκτοπισμένους στα σπίτια τους. Διαφορετικά, αυτές οι συμφωνίες θα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς από εκείνους του συριακού λαού θέλουν και θα είναι ενάντια στις επιδιώξεις και τις επιθυμίες των Σύριων».

Αναφερόμενη στον ρόλο της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, η Αμπντουλάχ δήλωσε ότι τα σχέδια διχοτόμησης στοχεύουν στην ενότητα της Συρίας.

Η συμπρόεδρος του PYD τόνισε: «Είναι νόμιμο δικαίωμά μας να σταθούμε ενάντια σε όλες αυτές τις συνωμοσίες που στοχεύουν την ενότητα του λαού μας. Η λύση ξεκινά με τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στα συριακά εδάφη, ειδικά στο Αφρίν, την Σερεκανίγιε (Ρας αλ Άιν) και όλες τις άλλες περιοχές.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καλέσει τη Δαμασκό να αποτρέψει τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις περιοχές επιρροής της Αυτόνομης Διοίκησης, μετά την ανακοίνωση της Αυτόνομης Διοίκησης ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν για τον επόμενο Αύγουστο.

Η Ιλχάμ Αχμέτ, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Διοίκησης, τόνισε ότι οι εκλογές ήταν μια κυρίαρχη απόφαση που ελήφθη από το αίτημα του λαού και των πολιτικών κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την κάλυψη διοικητικών κενών.

Ο Αχμέτ είπε, «Η διεξαγωγή των εκλογών ήταν το αίτημα του λαού και η διαδικασία επισκευής των ιδρυμάτων υπηρεσιών και των υποδομών που καταστράφηκαν λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων μπροστά στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας».

%CE%97 %CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE %CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7 %CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7 %CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82 %CE%A3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%8212

Η επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βορειοανατολικής Συρίας, Ιλχάμ Αχμέτ

Ο İlham Ahmed είπε, “Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί στο μέλλον μεταξύ της Τουρκίας και του κυβερνώντος καθεστώτος θα είναι σίγουρα εναντίον του συριακού λαού. Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί με την Τουρκία είναι προδοσία κατά της Συρίας και του λαού της, ανεξάρτητα από τα μέρη και αυτούς που υποστηρίζουν την επιτυχία του αυτή η προσέγγιση». Η Αχμέτ είπε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση «είναι η καλύτερη επιλογή για την ενότητα της Συρίας και του λαού της και μια θεμελιώδης εγγύηση για ειρηνική, δημοκρατική αλλαγή, και καλούμε τους ανθρώπους να συσπειρωθούν γύρω από αυτήν».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ