Οι αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη αύξησαν το επίπεδο συναγερμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) επιβεβαίωσε ότι το επίπεδο συναγερμού σε στρατιωτικές βάσεις σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης αυξήθηκε ως προληπτικό μέτρο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των στρατιωτικών μελών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (USEUCOM) αξιολογεί συνεχώς διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια της στρατιωτικής κοινότητας των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και ως μέρος αυτής της προσπάθειας, λαμβάνονται συχνά πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των στρατιωτικών μελών.

«Δεν θα λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, αλλά θα παραμείνουμε προσεκτικοί».

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η USEUCOM συμβουλεύει το προσωπικό στον ευρωπαϊκό τομέα να παραμένει σε επαγρύπνηση και επιφυλακή ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς ύποπτων δραστηριοτήτων, ακολουθώντας τις ταξιδιωτικές συστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την εφαρμογή συνετών μέτρων μείωσης προσωπικού κινδύνου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η USEUCOM, σε συνεννόηση με τις χώρες υποδοχής, τους συμμάχους και τους εταίρους, παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον ασφαλείας για να διασφαλίζει ότι το προσωπικό της είναι ενημερωμένο και η ασφάλεια των ατόμων, των οικογενειών και των αγαπημένων τους προσώπων.

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

%CE%9F%CE%B9 %CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82 %CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 %CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD %CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7 %CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD %CF%84%CE%BF %CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF %CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%8D2

edition CNN

Από την άλλη πλευρά, το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο «Τσάρλι» [C] σε πολλές βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στη Γερμανία από το απόγευμα της Κυριακής.

Στην είδηση ​​που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στον ιστότοπο του ειδησεογραφικού καναλιού CNN με έδρα τις ΗΠΑ, με την υπογραφή των Natasha Bertrand και Oren Liebermann, αναφέρθηκε ότι το επίπεδο συναγερμού στις αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία αυξήθηκε στο επίπεδο Charlie «για πρώτη φορά στις τουλάχιστον 10 χρόνια».

Ένας Aμερικανός αξιωματούχος σε βάση στην Ευρώπη είπε στο CNN ότι η προειδοποίηση σε επίπεδο Τσάρλι σήμαινε ότι ελήφθησαν πληροφορίες «ενεργού απειλής» από αξιόπιστες πηγές.

Στις πληροφορίες που αντανακλώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιήθηκε ότι οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, γνωστή ως «Κατάσταση Προστασίας Δύναμης «Τσάρλι» και υποστηρίχθηκε ότι αυτή ήταν η υψηλότερη απειλή σε επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.

Διαθέτει 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο

Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν κλείσει στρατιωτικές βάσεις σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Συρίας τα τελευταία χρόνια, σήμερα έχουν περίπου 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ έχουν 87 βάσεις στη Γερμανία

Εκτός από το Ramstein, οι ΗΠΑ έχουν άλλες 87 βάσεις στη Γερμανία.

Ακολουθεί η Γερμανία με 86 βάσεις η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα με 64 βάσεις, η Ιταλία με 29 βάσεις και η Αγγλία με 16 βάσεις.

Ο κίνδυνος τρομοκρατικής απειλής σε Γερμανία και Γαλλία

Η γερμανική κυβέρνηση έφερε 580 διεθνείς αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην ασφάλεια μαζί με Γερμανούς αξιωματικούς.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ δήλωσε πριν από το τουρνουά: «Προετοιμαζόμαστε για όλους τους πιθανούς κινδύνους: από τον ισλαμιστικό τρόμο μέχρι τους βίαιους εγκληματίες και τους χούλιγκαν».

Η Γαλλία έχει επίσης προετοιμαστεί για την πιθανότητα μιας πιθανής τρομοκρατικής απειλής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Από τον Μάρτιο, η Γαλλία έχει ανεβάσει το σύστημα συναγερμού εθνικής ασφάλειας στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γαλλία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ