Σόφια: Η ενθρόνιση του νέου Βούλγαρου Πατριάρχη Δανιήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Καθεδρικό Ναό «Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι» πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη Βούλγαρης Δανιήλ.

Με το “Άξιος, άξιος!” Ο τέταρτος πατριάρχης από την αποκατάσταση του Βουλγαρικού Πατριαρχείου στα μέσα του περασμένου αιώνα καλωσορίστηκε στον πατριαρχικό καθεδρικό ναό για να ενθρονιστεί, μία ώρα μετά την εκλογή του.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Πατριαρχικού Εκλογικού Συμβουλίου, ο Επίσκοπος Γεράσιμος υπενθύμισε βασικές στιγμές της βουλγαρικής εκκλησιαστικής ιστορίας από την εποχή του Τσάρου Μπόρις του Πρώτου – του Βαπτιστή.

Ο Επίσκοπος Μελνίκ Γεράσιμο, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου ανέφερε:

«Το 919, η Βουλγαρική Εκκλησία απέκτησε τελικά το καθεστώς της Πρώτης Εκκλησίας, μετά τις Οικουμενικές Συνόδους που ιδρύθηκαν στην Αποστολική Εποχή και αναγνωρίστηκαν από το ανώτατο εκκλησιαστικό φόρουμ, ως αυτοκέφαλος, πρώτο- γεννημένη εκκλησία – κόρη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη».

%CE%97 %CE%B5%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85 %CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85 %CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7 %CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AE%CE%BB1

Στον Παναγιώτατο Δανιήλ, οι επίσκοποι της Ιεράς Συνόδου τοποθέτησαν τα διακριτικά της πατερικής αξιοπρέπειας, που τον διακρίνουν ως πρώτο μεταξύ ίσων, και τον έντυσαν με τον πράσινο πατριαρχικό μανδύα.

Ο Παναγιώτατος † Δανιήλ, Πατριάρχης Βουλγαρίας και Μητροπολίτης Σόφιας: «Εσύ, Κύριε, Κύριε, χάρισε πνεύμα λογικής στην άγνοιά μου. Επισκίασε τις πράξεις μου με πνεύμα δέους προς σένα».

Τον Πατριάρχη Δανιήλ χαιρέτισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σημείωσε ότι η παρουσία του εδώ σήμερα είναι ένα γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική πράξη.

%CE%97 %CE%B5%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85 %CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85 %CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7 %CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AE%CE%BB

† Βαρθολομαίος, Οικουμενικός Πατριάρχης: «Σε ασπαζόμαστε και με βαθιά αγάπη και ευλάβεια σε αγκαλιάζουμε, Μακαριώτατε, με την ευκαιρία της εκλογής σου και αναφωνούμε Άξιος! Μια νέα εποχή ανοίγει. Πρέπει να σημαδευτεί με την υπέρβαση των ιστορικών δυσκολιών της απομόνωσης και αυτάρκειας και να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση της εκκλησιαστικότητας στις διορθόδοξες σχέσεις σας ζητώ να ενεργήσετε με αξιοπρέπεια στην κλήση στην οποία καλείστε και να στοιχηματίσετε στη διατήρηση της ενότητας του πνεύματος μέσω των δεσμών. της ειρήνης».

Στον νέο Πατριάρχη μίλησε και ο αρχηγός του κράτους Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος ευχήθηκε στον Παναγιώτατο υγεία, μακροζωία και ευημερία ως επικεφαλής του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Bntnews

The Hellenic Information

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ