Μεγάλες φωτιες σε Χιο και Κω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη μάχη δίνουν σε Κω και Χίο πυροσβέστες και εθελοντές με τα δύο μέτωπα να είναι ακόμα πολύ δύσκολα.

Στην Κω η φωτιά φούντωσε ξανά το απόγευμα της Δευτέρας λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν. Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τουρίστες επιβιβάζονται σε σκάφη στο λιμάνι της Καρδάμαινας όπου γίνεται και η καταγραφή τους από το Λιμενικό. Υπήρξε και ενημέρωση από το Λιμενικό ότι στην θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα 1 σκάφος του Λιμενικού και άλλα 6 ιδιωτικά, για να συνδράμουν στην εκκένωση της περιοχής εφόσον απαιτηθεί.

Στην Αντιμάχεια κόσμος συγκεντρώνεται στο σχολείο και στο γήπεδο της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την Καρδάμαινα και δεκάδες εστίες έχουν κυκλώσει το χωριό.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Νικηταράς, χαρακτηρίζει την κατάσταση κρίσιμη και κάνει έκκληση για τρόφιμα και νερά.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και στη Χίο, όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες, με τους 30 να φτάνουν τη Δευτέρα αεροπορικώς από την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά και 2 πυροσβέστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ