Μπαμπού: Ένα θαύμα της φύσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΑΜΠΟΥ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Μερικά στοιχεία για αυτό το εκπληκτικό φυτό:

1. Ταχύτατη ανάπτυξη: Το μπαμπού είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό στον κόσμο. Έχει καταγραφεί να μεγαλώνει 47,6 ίντσες σε 24 ώρες. Κάποια είδη μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και πάνω από ένα μέτρο την ημέρα, κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ένας νέος βλαστός μπαμπού φτάνει στο πλήρες ύψος του σε λιγότερο από ένα χρόνο.

2. Απελευθέρωση οξυγόνου: Ένα άλσος από μπαμπού απελευθερώνει 35% περισσότερο οξυγόνο από οποιοδήποτε αντίστοιχο σε έκταση είδος δέντρου.

3. Απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα: Το μπαμπού απορροφά διοξείδιο του άνθρακα με ρυθμό 17 τόνων ανά εκτάριο κάθε χρόνο. Μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμος καταλύτης άνθρακα δεδομένου του πόσο γρήγορα μεγαλώνει το φυτό.

4. Δεν χρειάζεται λίπασμα για να αναπτυχθεί. Μπορεί να αυτο-κομποστοποιηθεί ρίχνοντας τα φύλλα του και να χρησιμοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά τους για να αναπτυχθεί.

5. Ανθεκτικότητα στην ξηρασία: Τα μπαμπού είναι φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και στην έρημο.

6. Αντικατάσταση ξύλου: Τα μπαμπού μπορούν να συγκομιστούν σε 3-5 χρόνια σε σύγκριση με τα 20-30 χρόνια των περισσότερων δέντρων επεξεργάσιμης ξυλείας.

7. Οικοδομικό Υλικό: Τα μπαμπού είναι απίστευτα στιβαρά. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως στήριγμα για σκυρόδεμα καθώς και σκαλωσιές, γέφυρες και σπίτια.

8. Σταθεροποιούν το έδαφος:
Το μπαμπού έχει ένα ευρύ δίκτυο υπόγειων ριζών και ριζωμάτων που εμποδίζουν τη διάβρωση του εδάφους.

9. Φυσικό Κλιματιστικό: Δροσίζει τον αέρα που το περιβάλλει έως και 8 βαθμούς το καλοκαίρι.

10. Υπάρχει και ένα αρνητικό: Η επεμβατικότητα.

Ορισμένα είδη μπαμπού, μπορεί να είναι επεμβατικά ( παρασιτικά ) λόγω των εκτεταμένων ριζικών τους συστημάτων, τα οποία τους επιτρέπουν να εξαπλωθούν γρήγορα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα είδη χωροκατακτητικά και με σωστή διαχείριση, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ