Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέσυρε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας από στρατιώτη, για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο Ρώσος στρατιώτης Ίρεκ Μαγκασούμοφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία μιας 18χρονης κοπέλας από το Λουχάνσκ, την Ντάριια Κισέλιοβα, και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση.

Ο στρατιώτης, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε εχθροπραξίες στο μέτωπο στην Ουκρανία, αφαιρέθηκε από τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας, ανέφερε η ερευνητική πύλη «Agentstvo», την οποία επικαλείται το Radio Svoboda .

Σύμφωνα με την έρευνα, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο Μαγκασούμοφ γιόρτασε την απονομή του τίτλου του Ήρωα της Ρωσίας, που του απένειμε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο καφέ ‘Panorama’ στο κέντρο του Λουχάνσκ.

Αφού ο στρατιώτης και ένας από τους συντρόφους του τσακώθηκαν γερά με δύο νεαρές γυναίκες τις οποίες απείλησαν ότι θα πυροβολήσουν.

Ο Μαγκασούμοφ έφθασε στο σημείο να τραυματίσει θανάσιμα την Κισέλιοβα.

Παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση, ο Μαγκασούμοφ, του οποίου αφαιρέθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζήτησε αναστολή της ποινής του για να μπορέσει να επιστρέψει στο μέτωπο.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Ίρεκ Μαγκασούμοφ είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση κατά την οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέσυρε τον τίτλο που απένειμε.

Προηγουμένως, «ο μόνος ήρωας της Ρωσίας που στερήθηκε τίτλο»  ήταν ο στρατιωτικός Ευγκένι Μπορίσοφ.

Το 2016 το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για οργάνωση παράνομης επιχείρησης τζόγου και τον καταδίκασε σε 6μιση χρόνια φυλάκιση.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, ο Μπορίσοφ ανέκτησε το βραβείο. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι, κατά την έναρξη της ποινικής υπόθεσης, ο Μπορίσοφ ήταν συμπρόεδρος του δημόσιου κινήματος «Λαϊκό Μέτωπο», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου Πούτιν.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ