Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αρνείται να πάει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ – Ποιοι είναι οι λόγοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας.

Ο Ράντεφ αρνείται να πάει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνευ όρων κυβερνητικές πολιτικές υποστήριξης της Ουκρανίας.

Αφορμή αυτής της απόφασης ήταν η διαφωνία του με την πολιτική της κυβέρνησης της Σόφιας σχετικά με την Ουκρανία.

Αν και η Βουλγαρία διέρχεται μια διαρκή πολιτική κρίση από το 2021, με πρόωρες εκλογές και διαδοχικές μεταβατικές κυβερνήσεις, αυτές οι κυβερνήσεις στήριξαν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων με όπλα και πυρομαχικά, παρά τις παραδοσιακά στενές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, αυτές οι αποκλίσεις αφορούν τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Βουλγαρία στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτει το κείμενο. Σε αυτό, η βουλγαρική προεδρία θέλει να υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι ο Ρούμεν Ράντεφ καταδίκασε την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από την πρώτη μέρα του πολέμου.

Η απόφαση του προέδρου να μην συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ έρχεται αφότου η κυβέρνηση στη Σόφια ενέκρινε τη θέση-πλαίσιο της Βουλγαρίας σε αυτή τη συνάντηση, σε έγγραφο που δεν δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο Ρούμεν Ράντεφ και ο μεταβατικός πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, ο οποίος είναι και υπουργός Εξωτερικών, επρόκειτο να συμμετάσχουν μαζί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Ράντεφ, απόστρατος στρατηγός και πρώην πιλότος μαχητικών που προηγουμένως ηγήθηκε της βουλγαρικής αεροπορίας, πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει στρατιωτική λύση, έχει υποστηρίξει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και έχει επικρίνει σταθερά τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία από τις βουλγαρικές κυβερνήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ