Η Σαουδικη Άραβια καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λιβανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η εξέλιξη που είχαμε πριν από λίγο. Η Σαουδική Αραβία με έκτακτη ανακοίνωση, καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο.

Αυτή η κίνηση από το Ριάντ, σχεδόν τεκμηριώνει πως θα έχουμε γενίκευση του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εάν το Ισραήλ επιτεθεί στην Χεζμπολάχ, το Ιράν δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Εάν συνδυάσουμε αυτή την εξέλιξη με τα όσα γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος Μπάιντεν θεωρείται τελειωμένο και ίσως παίξει το χαρτί ενός γενικευμένου πολέμου για να διασωθεί, μπορεί να οδηγηθούμε ακόμα και σε παγκόσμιο πόλεμο.

Τύμπανα πολέμου

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς απάντησε άμεσα σε απειλές που διατυπώθηκαν σήμερα από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας: «Εάν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει το πυρ και δεν αποσυρθεί από τον Νότιο Λίβανο, θα ενεργήσουμε εναντίον της με πλήρη δύναμη μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια και οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Συμπλήρωσε μάλιστα την απειλή λέγοντας· «Ένα καθεστώς που απειλεί με καταστροφή αξίζει να καταστραφεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ