Η Ουάσιγκτον προσκαλεί την Αίγυπτο και τις αραβικές χώρες να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, ορισμένων αραβικών χωρών και του Ισραήλ να παραστούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, γράφει η εφημερίδα του Καΐρου, Youm7, επικαλούμενη τη βρετανική Financial Times.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ που ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και των 32 συμμάχων, εκτός από «τους ηγέτες των εταίρων μας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού».

Η σύνοδος κορυφής για την 75η επέτειο παρέχει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την ευκαιρία να παρουσιάσει την πολιτική του για την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών και συμμαχιών της Ουάσιγκτον, αλλά θα τονίσει επίσης αυτό που πολλοί διπλωμάτες θεωρούν ότι είναι υπάρχουν αντιφάσεις στη θέση της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία και τον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ευθυγραμμίζονται με την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας, πολλά από τα μέλη και τους εταίρους της είναι βαθιά διχασμένα σχετικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΝΑΤΟ συνήθως προσκαλεί τουλάχιστον μερικούς από τους εταίρους του στην ετήσια σύνοδό του, αλλά ως οικοδεσπότες της επετειακής συνόδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσκαλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών 31 χωρών που έχουν συνεργασίες με τη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας.

Μεταξύ των Αράβων προσκεκλημένων είναι η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κατάρ, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Youm7

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ