Υποστηρικτές του Τζο Μπάϊντεν τον καλούν να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία μετά από ασταθείς επιδόσεις στη συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποστηρικτές του προέδρου τον καλούν να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία μετά από ασταθείς επιδόσεις στη συζήτηση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί ότι έχει μια εβδομάδα για να κερδίσει τους Δημοκρατικούς ή θα κινηθούν για να τον εκδιώξουν μετά από μια καταστροφική επίδοση στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ, αναφέρει  η βρετανική Telegraph.

%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD23

Χορηγοί κομμάτων και μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στην προεδρία, αφού μπέρδεψε τα λόγια του και κάποια στιγμή πάγωσε εντελώς κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2024.

Με μια τρεμάμενη, βραχνή φωνή, ο 81χρονος εξαπέλυσε επιθέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίστηκε το ιστορικό της πολιτικής του, σταματώντας πολλές φορές για να επαναλάβει τις προτάσεις του ή να διορθώσει αυτά που έλεγε.

Ο Τραμπ αναγνωρίστηκε ευρέως ως ο νικητής του ντιμπέιτ το βράδυ της Πέμπτης στο CNN.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μπάιντεν επέμεινε σε μια προκλητική ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, αλλά είπε στους υποστηρικτές: «Ξέρω ότι δεν είμαι νέος…δεν συζητώ τόσο καλά όσο παλιά».

«Σας δίνω τον λόγο μου ως Μπάιντεν [ότι] δεν θα έδινα ξανά υποψήφιος αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Ειλικρινά, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό».

Ωστόσο, ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει εκκλήσεις από αρκετούς δημοκρατικούς στρατηγούς, χορηγούς και πολιτικούς να αναστείλει την εκστρατεία του και να ανοίξει τον δρόμο για έναν νεότερο υποψήφιο στο φετινό συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο.

Ένας βουλευτής είπε στον Matthew Yglesias, έναν πολιτικό blogger των ΗΠΑ: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει μία εβδομάδα για να αποδείξει ότι δεν είναι νεκρός».

Ο Ντέιβιντ Πλουφ, ο οποίος διαχειρίστηκε την προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, είπε στο CNN: «Είναι μια στιγμή Defcon 1… έχουν τρία χρόνια διαφορά, αλλά φάνηκαν περίπου 30 χρόνια διαφορά απόψε».

%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD

Ο Ντέιβιντ Άξελροντ, άλλος σύμβουλος του Ομπάμα, είπε: «Θα υπάρξουν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσει».

Ο Μαρκ Μπούελ, γνωστός δωρητής των Δημοκρατικών, είπε: «Έχουμε χρόνο να βάλουμε κάποιον άλλο εκεί;»

Λίγοι εκλεγμένοι πολιτικοί των ΗΠΑ έχουν δηλώσει δημόσια ότι η εκστρατεία του κ. Μπάιντεν πρέπει να τερματιστεί, αλλά δεκάδες Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει ιδιωτικά σοβαρές ανησυχίες για την ηλικία και τις διανοητικές του ικανότητες.

Ένας βουλευτής είπε στο NBC ότι «ήταν καιρός να μιλήσουμε για ένα ανοιχτό συνέδριο και έναν νέο υποψήφιο των Δημοκρατικών», ενώ ο Τζιμ ΜακΓκόβερν, ένας άλλος βουλευτής, αρνήθηκε να υποστηρίξει δημόσια την εκστρατεία και είπε ότι «δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κανένα συμπέρασμα».

Βρετανοί υπουργοί καλούν τον Μπάιντεν να τα παρατήσει

Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, συντηρητικοί υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου κάλεσαν ιδιωτικά τους Δημοκρατικούς να εγκαταλείψουν τον  Μπάιντεν με εκπληκτικά ειλικρινείς όρους στο πλαίσιο της ειδικής σχέσης.

Τρεις φιγούρες που κάθονταν γύρω από το τραπέζι του Ρίσι Σούνακ είπαν στην The Telegraph ότι ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με κάποιον που βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πηγές κάλεσαν ποικιλοτρόπως τους Δημοκρατικούς να «ξεφορτωθούν» τον Μπάιντεν, να «τον αλλάξουν γρήγορα», λέγοντας ότι μια νεότερη εναλλακτική θα είχε πολύ καλύτερες πιθανότητες νίκης.

%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD %CF%84%CE%B7%CE%BD %CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD2

Ο Τζο Μπάιντεν μπερδεύτηκε στη σκηνή και έχασε επανειλημμένα τον ειρμό του

Το βράδυ της Παρασκευής, η συντακτική επιτροπή των New York Times κάλεσε τον Μπάιντεν να παραδώσει την υποψηφιότητα σε έναν «ισχυρότερο αντίπαλο».

Οι κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος καθιστούν σχεδόν αδύνατο για έναν αμφισβητία να απομακρύνει τον  Μπάιντεν σε αυτό το στάδιο του εκλογικού κύκλου, αφού κέρδισε την προκριματική κούρσα του κόμματος σχεδόν χωρίς αντίπαλο αυτή την άνοιξη.

Αλλά κάποιοι στο κόμμα του ελπίζουν ότι θα παραιτηθεί οικειοθελώς και έχουν συζητήσει να ζητήσουν από τον Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον ή τη σύζυγό του Τζιλ να τον παροτρύνουν να το κάνει.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ