Η Αρμενία θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρμενία έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον και σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 75η επέτειο του Οργανισμού, δήλωσε η γραμματέας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Άνι Μπανταλιάν, σύμφωνα με  το Armtimes.

Σύμφωνα με την Μπανταλιάν, το Ερεβάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Ιουλίου.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε το πάγωμα της ένταξης της Αρμενίας στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) λόγω της θέσης της Ρωσίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τότε ότι ήταν έτοιμο για επαφές με την αρμενική πλευρά όχι μόνο στο πλαίσιο του CSTO, αλλά και σε διμερές επίπεδο.

 Στις αρχές Μαΐου, το Ερεβάν σταμάτησε να χρηματοδοτεί τον οργανισμό.

Αργότερα, ο Πασινιάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία θα αποχωρήσει από τον CSTO λόγω του γεγονότος ότι η χώρα «δεν έχει άλλο δρόμο».

Παράλληλα, το Ερεβάν άρχισε να δημιουργεί επαφές με ευρωπαϊκές χώρες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν ανέφερε ότι οι αρχές συζητούν «νέες ευκαιρίες», συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μήνα αργότερα επανέλαβε την επιθυμία του να εμβαθύνει τις σχέσεις με την Ε.Ε.

 Ο Πασινιάν είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ το 2024. Παράλληλα, ο Αρμένιος πρόεδρος τόνισε ότι το ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν συζητείται στο Ερεβάν, διευκρινίζει το ρωσικό RBC.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ