Η Ρουμανία παρέλαβε τρία ακόμη αεροσκάφη F-16 από τη Νορβηγία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon που αγόρασε η Ρουμανία από το Βασίλειο της Νορβηγίας προσγειώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην 71η αεροπορική βάση «General Emanoil Ionescu» στην Câmpia Turzii.

Ο Ρουμανικός Στρατός παρέλαβε τα 9 αεροπλάνα από τα 32 που παραγγέλθηκαν από τους Νορβηγούς.

Το αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon θα εισέλθει στον εξοπλισμό της 48ης Μοίρας Μαχητών εντός της 71ης Αεροπορικής Βάσης, ανακοινώνει το υπουργείο Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άντζελ Τίλβαρ, τόνισε ότι η αγορά 32 ακόμη αεροσκαφών F-16 από την κυβέρνηση του Βασιλείου της Νορβηγίας, τα οποία θα εξοπλίσουν άλλες δύο μοίρες της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, επιτρέπει την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του «Πολλαπλού Αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Η επιχειρησιακή λειτουργία των επόμενων δύο μοιρών αεροσκαφών F-16, στις Câmpia Turzii και Mihail Kogălniceanu, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ρουμανίας και της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, εκτελώντας εθνικές και συμμαχικές αποστολές εναέριας άμυνας με τρεις μοίρες, από τρεις αεροπορικές βάσεις, μέσω της Μόνιμης Υπηρεσίας Μάχης της Αεροπορίας», είπε ο Άντζελ Τίλβαρ.

%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C %CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF %CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82 F 16 %CF%83%CF%84%CE%BF %CE%A6%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B9

Το ευρωπαϊκό κέντρο Φετέστι

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας, τόνισε επίσης τη σημασία της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης F-16 στο Φετέστι, το οποίο αύξησε σημαντικά την ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να εκπαιδεύει τους πιλότους της να χειρίζονται αυτά τα αεροσκάφη σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

«Η διαθεσιμότητα της Ολλανδίας και της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin να συμβάλουν στην ίδρυση και λειτουργία ενός τέτοιου Εκπαιδευτικού Κέντρου, μοναδικού στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αντιπροσώπευε μια ευκαιρία για τη Ρουμανία.

Η δύναμη της Συμμαχίας έγκειται στη συνοχή των μελών της και το Ευρωπαϊκό Κέντρο F-16 στο Φετέστι είναι μια απτή απόδειξη της σταθερότητας της κοινής μας δέσμευσης για την ειρήνη και την ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου», δήλωσε ο υπουργός Τίλβαρ.

Με τα τρία αεροσκάφη F-16 που έφτασαν σήμερα, η ρουμανική Πολεμική Αεροπορία έχει λάβει, μέχρι στιγμής, εννέα από τα 32 που αγόρασε η Ρουμανία από το Βασίλειο της Νορβηγίας, μαζί με το σχετικό πακέτο αγαθών και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά media, η ολοκλήρωση της παραλαβής ολόκληρης της παρτίδας εκτιμάται για το τέλος του 2025.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ