Οπλισμένα κινέζικα ρομποτικά σκυλιά απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμερικανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει σοβαρή ανησυχία για τα πρόσφατα αποκαλυπτόμενα οπλισμένα ρομποτικά σκυλιά της Κίνας, τα οποία έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τη χρήση τους σε μελλοντικές συγκρούσεις και τον αντίκτυπό τους στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αμερικανικοί φόβοι για τις δυνατότητες των κινεζικών ρομποτικών σκύλων

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ζήτησαν επείγουσα αξιολόγηση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) των πιθανών επιπτώσεων αυτών των ρομποτικών σκύλων στο πεδίο της μάχης στο μέλλον.

Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ικανότητάς τους να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, να εντοπίζουν και να εξαλείφουν στόχους, με τους συνεπαγόμενους κινδύνους για την ασφάλεια των Αμερικανών στρατιωτών.

Επίσημη απαίτηση για αξιολόγηση απειλής

%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC %CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC %CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD %CE%91%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82 %CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82

Η πρόταση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Βουλής, ζητούσε μια συνολική έρευνα από τον Υπουργό Άμυνας για να καθορίσει τις απειλές που θέτουν αυτά τα οπλισμένα ρομποτικά σκυλιά για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

 Αυτό περιλαμβάνει ανάλυση των τεχνικών του δυνατοτήτων, του πιθανού εύρους ανάπτυξης και των στρατηγικών για τη χρήση του από την Κίνα και άλλες χώρες.

Επίκειται συζήτηση στη Γερουσία

Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσει αυτήν την πρόταση, μαζί με το ετήσιο νομοσχέδιο για την άδεια άμυνας, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσδοκίες δείχνουν ότι ενδέχεται να εγκριθεί, κάτι που θα υποχρεώσει το Υπουργείο Άμυνας να προβεί στην απαιτούμενη αξιολόγηση και να υποβάλει επίσημη έκθεση για τα αποτελέσματά της.

Κινεζική στρατιωτική επίδειξη νέων δυνατοτήτων

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα παρουσίασε την τελευταία της στρατιωτική καινοτομία: ένα ρομποτικό σκυλί με ένα αυτόματο τουφέκι τοποθετημένο στην πλάτη του.

 

Ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Καμπότζη έδειξε την ικανότητα αυτής της τετράποδης μη επανδρωμένης πλατφόρμας να περπατά, να πηδά και να στρίβει, ακριβώς όπως τα αληθινά σκυλιά.

Οι μαχητικές του ικανότητες αποδείχθηκαν επίσης επιδεικνύοντας την ικανότητά του να συνοδεύει μια μονάδα πεζικού σε μια προσομοιωμένη επιχείρηση καταιγισμού κτιρίων.

Τα ρομποτικά σκυλιά περιμένουν προκλήσεις

Παρά τις σαφείς δυνατότητες αυτών των ρομποτικών σκύλων, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις πριν είναι έτοιμα για ευρεία χρήση στο πεδίο της μάχης.

Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν ζητήματα ασφάλειας και δεοντολογίας, καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που τους επιτρέπουν να λειτουργούν αυτόνομα σε πολύπλοκα και μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ