Η κυβέρνηση της συμφοράς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου 

Υπενθυμίζουμε ότι, έχουμε επιστήσει πολλές φορές την προσοχή των Πολιτών στις εξοργιστικές αποτυχίες της κυβέρνησης – μεταξύ άλλων όσον αφορά την αύξηση του κρατικού χρέους κατά 50,5 δις €, μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι η τελευταία λοιπόν που δικαιούται να μιλάει για «λεφτόδεντρα» που υπόσχονται άλλοι – αφού η ίδια τα έχει καλλιεργήσει στον υπερθετικό βαθμό.

Έχουμε επιστήσει επίσης την προσοχή  στο κρυφό χρέος των 25 δις € από το πάγωμα των τόκων του EFSF που θα εμφανισθούν ξαφνικά το 2033, μαζί με τα χρεολύσια των 96 δις € – επί πλέον των 78 δις από το ΤΕΚΕ έως το 2070 και των κρατικών εγγυήσεων, κυρίως για τα προγράμματα Ηρακλής. Η Ελλάδα εξυπηρετεί σήμερα μόλις τα 309,5 δις € του κρατικού χρέους – ενώ από το 2033 και μετά θα προστεθούν τα 96 δις € του EFSF και τα 25 δις € των παγωμένων τόκων του, οπότε η τότε κυβέρνηση θα πρέπει να παρακαλεί τον EFSF για διακανονισμό, έχοντας λάβει απλά υποσχέσεις.

Τέλος, στις αυξημένες πληρωμές του δημοσίου από το 2026 και μετά, καθώς επίσης στην πύρρειο ανάπτυξη της οικονομίας μας που βασίζεται ξανά στην κατανάλωση με δανεικά, όπως πριν το 2009 – επί πλέον στο εμπορικό μας έλλειμμα που εκτοξεύθηκε κατά 35,6% τον Απρίλιο, στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μας και στο τεράστιο κρατικό χρέος μας των 405,5 δις € στα τέλη Μαρτίου.

Εν προκειμένω, έχουμε καταθέσει ερώτηση για τη συνεχώς αυξανόμενη διαφορά, μεταξύ του χρέους του Κεντρικού κράτους και της Γενικής κυβέρνησης – όπου αμφιβάλλουμε για τα πάνω από 50 δις € που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι, έχουν στα ταμεία τους οι οργανισμοί του δημοσίου, θεωρώντας πως έχουν επιστρέψει ξανά τα Greek Statistics.

Όπως έχουμε αναφέρει, η μοναδική ελπίδα μας ως συνήθως, είναι η μονοκαλλιέργεια του προκυκλικού τουρισμού – ο οποίος όμως, σε μία επόμενη ύφεση που είναι νομοτελειακή, ελπίζοντας να μην πρόκειται για στασιμοπληθωρισμό, θα καταρρεύσει, παρασύροντας ολόκληρη την οικονομία μας.

Για να θολώσει πάντως τα νερά η κυβέρνηση, δηλώνει πως θα εξοφλήσει πρόωρα τα 8 δις € από το πρώτο μνημόνιο – χρησιμοποιώντας όμως τα χρήματα του μαξιλαριού (15,7 δις €) και μάλιστα μέρος από τα 9 δις € του του δανείου του ESM, εφόσον βέβαια της επιτραπεί.

Συμπερασματικά. η οικονομία μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο – οπότε θα συνεχισθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής, η ασυδοσία των τραπεζών, η αισχροκέρδεια των καρτέλ, η εξαθλίωση των Ελλήνων που θα παραμείνουν στη χώρα, η υπερφορολόγηση, η ληστεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι τραγικοί εθνικοί συμβιβασμοί κοκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ