Ερυθρά θάλασσα: Νέο χτύπημα σε εμπορικό πλοίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούθι ανέφερε ότι δέχθηκε εμπορικό πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης την Πέμπτη (27/6) ενώ κατευθυνόταν προς τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την βρετανική εταιρία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey. Η Ambrey ανακοίνωσε ότι «ένα εμπορικό πλοίο ανέφερε πως επλήγη από βλήμα δυτικά του λιμανιού της Χοντεϊντά», προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε αναφορές για ζημιές έως τώρα.

Το πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν προς την πόλη Νταμάν στη Σαουδική Αραβία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Από τον Νοέμβριο, έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε αυτή τη θαλάσσια οδό από αντάρτες της Υεμένης, μέλη του «άξονα της αντίστασης», ενός συνασπισμού κινημάτων που υποστηρίζονται από το Ιράν και περιλαμβάνουν επίσης την παλαιστινιακή Χαμάς και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα της Υεμένης, επιτίθενται στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ