Πατρών – Πύργου: Στο 49,5% η πρόοδος του έργου – Ολοκλήρωση το καλοκαίρι του 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με νέα δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, που επανέλαβε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Η αποτελεσματική προώθηση των εν εξελίξει έργων, ο ρεαλιστικός σχεδιασμός νέας δέσμης έργων, η ενίσχυση της ασφάλειας των «πράσινων» υποδομών και των μεταφορών, η βελτίωση της ποιότητας των έργων και των υπηρεσιών, η ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης αστικής κινητικότητας και, εν τέλει, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αποτελούν την στρατηγική στόχευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «εργαζόμαστε, μεθοδικά, συνετά και υπεύθυνα, επιτυγχάνοντας αρκετούς από τους στόχους που είχαμε θέσει».

Ο υπουργός ανέλυσε τους δέκα άξονες προτεραιοτήτων, όπου, όπως είπε, έχουν επιτευχθεί σήμερα σημαντικά, μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα.

Στην 3η θέση των προτεραιοτήτων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα, βρίσκεται η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος (Ολυμπία Οδός) για τον οποίο δήλωσε τα εξής:

«Τον Ιούλιο του 2023, όταν επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τα εργοτάξια της περιοχής, η πρόοδος κατασκευής υπολείπονταν του 20%.

Τέλος Ιουνίου του 2024, το ποσοστό υλοποίησης θα είναι 49,5%.

Εκτιμούμε ότι, μέχρι τέλος του έτους, το ποσοστό ολοκλήρωσης θα υπερβεί το 75%.

Το πολύπαθο έργο, όπως προβλέπει και η σύμβαση, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.».

Σημειώνεται, πάντως, πως τόσο το ότι το έργο στο τέλος του 2024 θα έχει ποσοστό ολοκλήρωσης άνω του 75% (για 80% είχε μιλήσει η αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, στα τέλη του περασμένου Απρίλη) όσο και το ότι το καλοκαίρι του 2025 θα παραδοθεί αποτελούν… επανάληψη δηλώσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η πρόοδος του έργου βρισκόταν στο 30%

και τον Απρίλιο του 2024 είχε φτάσει στο 38%

iliaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ