Φωτιά στην Ύδρα: Στη φυλακή ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της “Περσεφόνη”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως και της Δ Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού “Περσεφόνη” για την φωτιά 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην Ύδρα.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για το κακούργημα του εμπρησμού δάσους από ενδεχόμενο δόλο, μετά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών που διήρκησε πάνω από 14 ώρες μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν πως δεν εκτόξευσαν φωτοβολίδα ή βεγγαλικά.
Μάλιστα ο πλοίαρχος κατέθεσε πως ήταν στην καμπίνα του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και άρα υπεύθυνος ήταν ο υποπλοίαρχος που τον αναπλήρωνε.
Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως και τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, αρνούνται πως ευθύνονται για την φωτιά.
Όμως τους κατηγορούμενους “έκαψαν” οι καταθέσεις δύο μελών πληρώματος παραπλέοντος σκάφους αναψυχής. Ο ένας μάρτυρας άκουσε ένα θόρυβο και είδε μία λάμψη, ενώ ο δεύτερος είδε βοηθητικό σκάφος της “Περσεφόνη” να απομακρύνεται από την ακτή.
Μετά τις απολογίες τους ελεύθερα αφέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Στους τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και στους επτά εγγύηση 10.000 ευρώ.
Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών και της προφυλάκισης του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ