Οι Χούθι δοκίμασαν το νέο τους βαλλιστικό πύραυλο σε ισραηλινό πλοίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ανσάρ Αλλάχ, στην Υεμένη, ταξίαρχος Γιαχία Σαρί, ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό πλοίο στοχοποιήθηκε με νέο βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα του Ομάν.

Όπως ανέφερε  πραγματοποιήθηκε ειδική στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το ισραηλινό πλοίο «MSC SARAH V» στη Θάλασσα του Ομάν.

Στη δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης, ο Σαρί δήλωσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση νέου βαλλιστικού πυραύλου που τέθηκε σε λειτουργία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των πειραματικών επιχειρήσεων και ότι το πλοίο χτυπήθηκε με πλήρη ακρίβεια.

Παρέχοντας πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του νέου πυραύλου, ο Σαρί δήλωσε ότι έχει την ικανότητα να χτυπά με ακρίβεια στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, «όπως αποδεικνύεται από αυτή την επιχείρηση».

Ο εκπρόσωπος των Χούθι τόνισε επίσης ότι συνεχίζουν να «αναπτύσσουν στρατιωτικές ικανότητες», εξηγώντας ότι «αυτό είναι «στο πλαίσιο της στρατιωτικής υποστήριξης της παλαιστινιακής αντίστασης, καθώς και της ανάπτυξης αποστολών αντίστασης για την υπεράσπιση της Υεμένης από την αμερικανική-βρετανική επιθετικότητα».

Ο Γιαχία Σαρί δήλωσε ότι η στόχευση του ισραηλινού πλοίου ήταν «υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό και τους μαχητές του και μια απάντηση στις κατοχικές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας» και επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης δεν θα σταματήσουν «μέχρι να σταματήσει η επίθεση και αρθεί η πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ