Ρωσία-Ουκρανία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενενήντα Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν από την αιχμαλωσία και ο ίδιος αριθμός στρατιωτών μεταφέρθηκε στην ουκρανική πλευρά, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Τσετσενία, Σαμσαΐλ Σαράλιεφ.

Σύμφωνα με τον «Κόμβο του Καυκάσου», ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Τσετσενία, Σαμσαΐλ Σαράλιεφ, ανακοινώνει τακτικά την ανταλλαγή αιχμαλώτων με την ουκρανική πλευρά.

Έτσι, στις 8 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή κρατουμένων σύμφωνα με τον τύπο 100/100. Στις 31 Ιανουαρίου, ανέφερε για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία, 175 προς 175.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο Σαμσαΐλ Σαράλιεφ δήλωσε ότι 75 Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν από την ουκρανική αιχμαλωσία χωρίς ανταλλαγή και 173 κρατούμενοι επέστρεψαν μέσω ανταλλαγής.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε «από τις δυνάμεις του Υπουργείου Άμυνας», έγραψε ο βουλευτής και δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Όταν οι Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψε από την αιχμαλωσία αναφέρθηκε ότι «τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρείχαν μεσολάβηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας που εκδόθηκε αργά στις 25 Ιουνίου.

«Οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν θα μεταφερθούν με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη Μόσχα για θεραπεία και αποκατάσταση σε ιατρικά ιδρύματα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας στο κανάλι του στο Telegram.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ