Βολιβια: Απέτυχε το πραξικοπημα του στρατου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέτυχε το πραξικοπημα στη Βολιβία. Ο πρόεδρος, Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης τους νέους αρχηγούς του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας. Ανάμεσα στις αλλαγές συγκαταλέγεται και η θέση του γενικού διοικητή του στρατού, στρατηγού Χουάν Χοσέ Ζουνίγκα, ο οποίος φαίνεται να ηγήθηκε του πραξικοπήματος.

Ο νέος αρχηγός του στρατού Χοσέ Γουίλσον Σάντσεθ διέταξε όλα τα στρατεύματα να επιστρέψουν στους στρατώνες τους. «Κανείς δεν θέλει τις εικόνες που βλέπουμε στους δρόμους», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας από την πλευρά του είπε ότι εκείνοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον του «λέρωσαν τη στολή» ενώ παράλληλα ορκίστηκε ότι η δημοκρατία θα γίνει σεβαστή.

O πρόεδρος της Βολιβίας με τη γροθιά υψωμένη απευθύνεται με ντουντούκα στον κόσμο που γέμισε τους δρόμους και ακύρωσε ένα πραξικόπημα.
Ανήμερα της γέννησης του Σαλβαντόρ Αλιέντα, οι ταπεινοί παίρνουν σήμερα μια μικρή εκδίκηση.
Το πραξικόπημα ηττήθηκε.

Η ιστορική ομιλία του Άρτσε αμέσως μετά την ήττα του πραξικοπήματος στη Βολιβια
Μιλάει από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου στους χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν με κίνδυνο της ζωής τους και ακύρωσαν ένα πραξικόπημα

«Ευχαριστούμε τις φιλικές κυβερνήσεις που έκαναν δηλώσεις σε στήριξη της Βολιβιανής κυβέρνησης και ενάντια στο επιχειρούμενο πραξικόπημα. Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τη δημοκρατία που έχουμε»

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε. Είμαστε βέβαιοι βλέποντας την την παρουσία σας στην πλατεία ότι πρόκειται να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε τιμώντας τη λαική εντολή, για τη δημοκρατία της Βολιβίας»

«Είμαστε ευγνώμονες προς τον Βολιβιανό λαό. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ζήτω ο λαός της Βολιβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ