Νέος διασυρμός για το Οικουμενικό Πατριαρχείο από Ερντογάν – Ζελένσκι με την συνενοχή Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Ζαχαράκη

Το “Οικουμενικό Πατριαρχείο” αφαιρέθηκε από την κοινή δήλωση της ειρηνευτικής συνόδου κορυφής για την Ουκρανία μετά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με είδηση της εφημερίδας Σαμπάχ, οι ελβετικές και ουκρανικές αρχές αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν νέο κατάλογο των υπογραφόντων το ειρηνευτικό ανακοινωθέν μετά από εξηγήσεις που ζήτησε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Σαμπάχ, «περισσότερες από 90 χώρες και περισσότερες από 20 ΜΚΟ, ενώσεις, διεθνείς οργανισμοί και ιδρύματα εκπροσωπήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Όταν το όνομα της Τουρκίας προστέθηκε στην Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου, ο λεγόμενος “οικουμενικός” τίτλος του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης βρέθηκε εκτός καταλόγου, καθώς ήταν παρατηρητής. Το όνομα του Πατριαρχείου προστέθηκε στην Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής λίγες ημέρες μετά το τέλος της συνάντησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα. Οι ελβετικές και ουκρανικές αρχές αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν νέο κατάλογο χωρίς το όνομα του Πατριαρχείου».

sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ