Δυο κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσανος

Δυο κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ, μια κουταλιά γάλα και τρία παγάκια, πόσο νομίζετε ότι μπορεί να κοστίζουν; Η φωτογραφία που σας επισυνάπτω δείχνει πόσο κοστίζει στην Ελλάδα σήμερα ένας καφέ φραπέ στο κέντρο της Αθήνας, ούτε 4,80 ούτε, 5 αλλά 5,20 ευρώ, που αν το μετατρέψουμε σε δραχμές είναι περίπου 1750 δραχμούλες.

IMG 0383

Δυστυχώς οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει, όχι μόνο στο είδος που προανέφερα αλλά και σε πολλά είδη διατροφής, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες για να μπορέσουν να επιβιώσουν να αγοράζουν τα πιο φθηνά, που σπάνιος είναι ποιοτικά, δηλαδή ζουν με σκουπίδια.

Ο μη έλεγχος στην αγορά ωθεί αυτό το φαινόμενο να αυξάνεται ραγδαία.  Δυστυχώς για τους πολίτες η ακρίβεια έχει κατσικωθεί για τα καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί με ανεπαρκή μέσα ασπιρίνες να διορθώσει την κατάσταση, ενώ χρειάζονται πιο ισχυρά μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ που το αρνείται πεισματικά, παρά το ότι ζητείται επίμονα από όλα σχεδόν τα κόμματα, φέρνοντας μάλιστα και παραδείγματα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφάρμοσαν το μέτρο με επιτυχία, σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει το Μαξίμου.

Τα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν το μέγεθος αυτού του προβλήματος και δείχνουν το οικονομικό δράμα που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, που πληρώνουν το ακριβότερο γάλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός όμως από τα γαλακτοκομικά, και οι τιμές άλλων βασικών τροφίμων, όπως τα έλαια, λίπη, ψωμί και δημητριακά δεν πάνε πίσω, ξεπερνώντας αρκετά τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Η ακρίβεια έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που πριονίζει τον μισθό που σε όρους αγοραστικής δύναμης, είναι ο χαμηλότερος από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα μισθωτοί και συνταξιούχοι να «κόβουν» από όπου μπορούν για να βγάλουν το μήνα, με το εισόδημά τους να εξαντλείται τις πρώτες 15 μέρες.

Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν φτάσει πλέον στην κόκκινη γραμμή, αν τυχόν ξεπεραστεί κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν, για αυτό η πολιτική ηγεσία ας αποφασίσει να πάρει δραστικά μέτρα και όχι ημίμετρα που δεν βοηθούν σε τίποτα, πριν βρεθεί μπροστά σε τρομερά αδιέξοδα.

  1. Εάν περιμένουμε από την άχρηστη κυβέρνηση της ΝΔ, να ενδιαφερθεί για τον Λαό , σωθήκαμε. Αυτούς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και το να κυνηγάει τους πολίτες εάν έχουν διαφορετική άποψη από τους Λοατκι.

  2. Στις τελευταίες εκλογές και μετά την “μαύρη εποχή” του Κοροϊδοϊού, απλώς…
    εκτέθηκαν όσοι έχουν “γραμμένη” την πραγματική ελευθερία του ανθρώπου! Και αναφέρομαι στα “πρόβατα” όλων των κομμάτων που ψήφισαν υπέρ των εμβολιασμών, που πήραν στο λαιμό καί τόν υπόλοιπο κόσμο, που ήταν ανεξάρτητος, στις επιλογές τους!

  3. Ο σερβιτόρος 765ευρω
    Ενοίκιο του μαγαζιού 1500ευρω
    1200 ο μπουφετζης
    1200 η ταμίας
    10000 ο δήμος Αθηναίων για το τραπεζάκι σου.
    Νερό που σίγουρα κατέβασες 10 κανάτες για να αραιώσεις την φραπα σου
    ΦΠΑ 24,%
    Μια χαρά είναι η τιμουλα για καθήμενος και αργοσχολος.
    Αλλιώς στο χωριό σου κάτω από τον πλάτανο με 2ευλω άρχοντας.
    Αλλιώς στο χέρι και σκαλάκια Σύνταγμα
    Ορθιατζα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ