Μελονι: Αποκάλεσε την ΕΕ «έναν επεμβατικό γραφειοκρατικό γίγαντα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεσπά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και τις επιλογές των προσώπων για τις ανώτατες θέσεις των αξιωματούχων της ΕΕ. Σύμφωνα με το Politico, xαρακτήρισε την Ένωση γραφειοκρατικό γίγαντα και εγκάλεσε τους ηγέτες των «27» ότι επιδιώκουν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών στις αποφάσεις τους.

Οι επισημάνσεις της Μελόνι έγιναν μια ημέρα αφότου οι 6 ηγέτες της ΕΕ από κεντρώα κόμματα ανακοίνωσαν ότι η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) και η Εσθονή Κάγια Κάλλας (Φιλελεύθεροι) θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Εξωτερική Πολιτική, αντίστοιχα.

«Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι πολίτες δεν είναι αρκετά σοφοί για να λάβουν ορισμένες αποφάσεις και ότι η ολιγαρχία είναι η μόνη αποδεκτή μορφή δημοκρατίας, αλλά διαφωνώ» ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός από βήματος του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Politico.

Σχολίασε, επίσης, ότι οι ηγέτες της ΕΕ μπαίνουν στον πειρασμό να «σκουπίσουν την σκόνη κάτω από το χαλί», αντί να αναγνωρίσουν ότι πολλοί ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με την Ένωση και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η Μελόνι αποκάλεσε την ΕΕ «έναν επεμβατικό γραφειοκρατικό γίγαντα» και τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να αναλάβει χαρτοφυλάκιο Επιτρόπου που θα αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία.

Τέλος, χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» να παρουσιάζονται ονόματα για κορυφαίες θέσεις της ΕΕ «χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, χωρίς να προσποιούνται ότι συζήτησαν πρώτα τα μηνύματα από τους ψηφοφόρους».

Η Μελόνι έχει δηλώσει ότι η ομάδα της είναι αυτήν την στιγμή η τρίτη μεγαλύτερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 720 εδρών και υπερέχει εκείνης των Φιλελευθέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ