Ο Ζελένσκι διέταξε εκκαθάριση της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας μετά από σχέδια δολοφονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε τον νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας να καθαρίσει τις τάξεις της από άτομα που την απαξιώνουν, αφού δύο αξιωματικοί της κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν ανώτερους αξιωματούχους, μετέδωσε το Reuters.

Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δήλωσε ότι συνέλαβε δύο συνταγματάρχες της υπηρεσίας ασφαλείας που κατηγορούνται για συνεργασία με τη Ρωσία σε σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού στρατιωτικών πληροφοριών  Κίριλ Μπουντάνοφ.

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας διασφαλίζει την ασφάλεια διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων, υπενθυμίζει το Reuters.

Κατά την εισαγωγή του συνταγματάρχη Ολέξι Μορόζοφ στο Γενικό Επιτελείο, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το κύριο καθήκον του είναι να διασφαλίσει ότι μόνο όσοι βλέπουν το μέλλον τους να συνδέεται με την Ουκρανία θα ενταχθούν στην υπηρεσία. Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο του Ουκρανού προέδρου μετά τη σύλληψη των πρακτόρων.

«Και, φυσικά, η υπηρεσία πρέπει να εξαγνιστεί από όλους εκείνους που δεν επιλέγουν την Ουκρανία για τον εαυτό τους ή δυσφημούν την υπηρεσία κρατικής ασφάλειας», τόνισε στο «Telegram».

zelenski234dyshg

“Εκτός από τον Ζελένσκι, Ρώσοι πράκτορες ήθελαν να δολοφονήσουν τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλ Μαλιούκ, τον επικεφαλής του GUR Κιρίλ Μπουντάνοφ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους”.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον προκάτοχο του Μορόζοφ, Σέργκι Ραντ, τον Μάιο – δύο ημέρες αφότου η SSU συνέλαβε αξιωματούχους της υπηρεσίας που είπε ότι εργαζόταν για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Μόσχα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ