Όλα τα σερβικά σύνορα θα φυλάσσονται από την Frontex

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον έλεγχο και την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλα τα σερβικά σύνορα και όχι μόνο σε τμήματα των συνόρων με χώρες της ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.

Χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική συνεχίζουν να φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, η οποία διέρχεται από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Η συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη αναμένεται να βελτιώσει την ασφάλεια των σερβικών συνόρων.

Το 2021, η Frontex και η Σερβία υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία τμήματα των συνόρων που μοιράζονται με τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία, θα φυλάσσονται από προσωπικό της Frontex, εκτός από τη σερβική αστυνομία και συνοριοφύλακες.

Αυτή η συμφωνία του 2021 αντικαταστάθηκε από μια συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη για την επέκταση της προστασίας του Frontex σε τμήματα των συνόρων που μοιράζονται με χώρες εκτός ΕΕ τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον δώρισε επίσης 65 αυτοκίνητα από την ΕΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας. Τα αυτοκίνητα θα βοηθήσουν στη βελτίωση του ελέγχου των συνόρων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ